Felsefe Öğretmeni Feride Şirin ile Edebiyat Öğretmeni Elif Küçükosmanoğlu’nun büyük emekleriyle hazırlanan Şehit Eren Yücel Anadolu Lisesi’ndeki etkinlikler, Tarih Öğretmeni Ebru Şekeroğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı.

29 Ekim Cumhuriyet’in 100. Yılını coşku ile kutladıklarını dile getiren Şekeroğlu, “Cumhuriyetimizin bir asrı devirdiği bu günü daha da anlamlı hale getirmenin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bu nedenle sizlerin daha uyanık olmanıza katkı sağlamanın biz öğretmenlerin görevi olduğu bilinciyle sizlere birinci vazifenizi hatırlatmak istiyorum. Ey Türk Gençliği! Birinci görevin Türk bağımsızlığını, Türk Cumhuriyetini sonsuza dek korumak ve savunmaktır. Vazifeyi yerine getirmek ancak Cumhuriyet öncesine ve Cumhuriyetin ilanı ile birlikte elde ettiğimiz kazanımları bilmek, yanlışlardan ders çıkarmak ve daha bir inançla çalışarak Türkiye Cumhuriyetini sizden sonraki gençliğe teslim etmekle olur” dedi.
Programa “Aşık İflazi” mahlasıyla tanınan Matematik Öğretmeni Sabahattin İflazi de sazı ve sözü ile eşlik etti. Grup Marina ve Aşık İflazi, ‘İzmir Marşı’, ‘Drama Köprüsü’, ‘Bir derdim var’ ve ‘Yürek’ isimli eserleri seslendirdi.
 

Şehit Eren Yücel Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Şaban Mercan, 100. Yıl’a yakışır böyle muhteşem bir kutlama yaptıkları için okulda görevli öğretmenler ve emeği geçen öğrencilere teşekkür etti. Etkinliklere katılan veliler de Cumhuriyet Bayramı sevincini doyasıya yaşadılar.