Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda 16 Ekim Pazartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının sahnelediği Henrik İbsen’in “Bir Halk Düşmanı” adlı oyunu ile başlayan festivale, Adanalı sanatseverler yoğun ilgi gösteriliyor.

Tüm hızıyla devam eden ve 4 Ekim 2023 Cumartesi günü Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının sahneleyeceği Anton Çehov’un “Üç Kız Kardeş” adlı oyunla son bulacak olan festivalde, Adana dışında 15 farklı kentin tiyatrosu ekibi yer alıyor.

Adana Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Önder Özcan, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu salonunda festival süresince her gün saat 20.00’de sahnelenmeye başlanan oyunlara, sanatseverleri davet etti.

 

Özcan, tüm şehir tiyatroları ekiplerini Adana’da misafir etmekten mutluluk duyduklarını ve festivalin şehir tiyatroları için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Cumhuriyetin 100. Yılının kutlandığı 29 Ekim Pazar günü Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Geç Kalanlar” adlı oyununun sahnelendiği festivalde, bugün de Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Parkta Güzel Bir Gün” oyunu izlenebilecek.

Festivalde diğer günler programı şöyle:

• 31 Ekim 2023 Salı – Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu- Kurtuluş

• 1 Kasım 2023 Çarşamba – Alanya Belediye Tiyatrosu – Ne Kadar Komik Bir Öykü Bu

• 2 Kasım 2023 Perşembe – Tekirdağ Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatroları- Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım

• 4 Kasım 2023 Cumartesi – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu- Üç Kız Kardeş