18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Kültür Sanat Merkezi Galerisi açılıyor…

Kültür Sanat Merkezi Galerisi açılıyor…

Adana Tabip Odası‘na ait göl manzaralı binanda yer alan 100. Yıl Kültür Sanat Merkezi’nin Galeri bölümü, 12 Ocak Cuma günü hizmete açılacak.

Türkiye genelinde bilinen ve sanatçılar tarafından tercih edilen önemli sanat galerilerinden biri olan Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi binası, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar aldığı için Kültür ve Turizm Bakanlığı Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Kararı ile geçen yıl yıkıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 75. Yıl Sanat Galerisi’nin yerine daha fonksiyonlu bina yapılacağı açıklanırken, Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği yöneticileri, kente yeni sergi salonları kazandırılması konusunda girişimlerde bulundu. Derneğin Başkanı Dr. Haluk Uygur, Adana milletvekilleri, STK’lar ve Belediye başkanlarını ziyaret ederek destek istedi. Bu konudaki ilk somut adım ise Çukurova Belediyesi ve Adana Tabip Odası tarafından atıldı. Ardından  Güzelyalı Mahallesi’nde Adana Tabip Odası’na ait göl manzaralı binanın bir bölümü, Çukurova Belediyesi-Adana Tabip Odası 100. Yıl Kültür Sanat Merkezi adı altında düzenlenmeye başlandı.

 

Çukurova Belediyesi-Adana Tabip Odası 100. Yıl Kültür Sanat Merkezi’ndeki çalışmaların devam ettiği bilgisi veren Dr. Haluk Uygur, “Kültür Sanat merkezinde 250 kişilik tiyatro ve konferans salonu, iki sergi salonu, kafeterya ve küçük bir kütüphane olacak bölümler yer alıyor. Adana’nın sanatsal etkinliklerinde çok önemli bir yere sahip olacak bu merkezde yer alacak olan Galeri bölümü ise  12 Ocak 2024 tarihinde büyük usta Turhan Selçuk‘un ‘Söz Çizginin’ isimli dev sergisiyle hizmete açılacak. Açılışta ve etkinlikte Turhan Selçuk’un kızı Aslı Selçuk da aramızda olacak. Tüm Adanalılar davetlidir.” dedi.

Dr. Haluk Uygur, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Adana Tabip Odası’nın eski Başkanı Dr. Selahattin Menteş’e destekleri için bir kez daha teşekkür etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir