7 Mayıs 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Kozan ’cere’leri gelecek nesillere miras kalacak…

Kozan ’cere’leri gelecek nesillere miras kalacak…

 Kozan Belediyesi tarafından açılışı gerçekleştirilen Kültür Sanat Evi’nde Kozan’ın unutulan el sanatı olan cerecilik, son ustası Ali Cereci ve seramik sanatçısı Nermin Elmalı tarafından kadınlara öğretilecek. Kurs sayesinde kadınlar, hem meslek sahibi olacaklar hem de unutulan el sanatı yeniden üretime kazandırılarak Kozan’da markalaşacak.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan cerelerinin büyük bir kültürel miras olduğunu belirterek, “Seramik sanatçımız Nermin Hanım, Kozan kültürünü gelecek nesillere aktaracak, hem sanatın yaşaması hem de kadınlara ekonomik gelir olması açısından güzel bir projeye öncülük etti. Kültür Sanat Evi’nde sanatçılarımız ilçemizin kültürünü gelecek nesillere aktararak üretecek” dedi.

Seramik sanatçısı Nermin Elmalı ise, “Kozanlı bir seramik sanatçısı olarak memleketime katkı sağlamak benim için çok önemli. Yok olan bir kültür mirasını gelecek nesillere taşımak gurur verici. Bu yolu bize açan Kozan Belediye Başkanımız Kazım Özgan Bey’e çok teşekkür ederim. Burada zaman sınırı olmadan bu sanatı öğrenmek isteyen herkes cere üretebilecek. Kadınlarımız burada öğrendikleri sanatı hem geleceğe taşıyacak hem de ev ekonomilerine katkı sunabilecek. Bir alan açalım ve Kozanlı kadınların bir B planı olsun istiyorum” şeklinde konuştu.

Atalarından kendine miras kalan el sanatını gelecek nesillere aktarmak için çabalayacağını ifade eden Ali Cereci ise, “Ailemden tek ben kaldım. Cere, tarihimizde eskiden buzdolabı yokken kullanılan, soğuk tutan, yemek yapılan sağlıklı bir çamurdan üretilen küpler, güveçler. Bunu yeniden üreterek gelecek nesillere aktarmak bizler için gurur verici” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir