2 Mayıs 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / ‘Koşa Koşa Yarınlara’ sloganıyla 14. Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu başlıyor…

‘Koşa Koşa Yarınlara’ sloganıyla 14. Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu başlıyor…

7 Ocak 2024 Pazar günü yapılacak olan 14. Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu için Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’da basın toplantısı gerçekleştirildi. Açıklamaya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar; İl Gençlik Spor Müdürü Muzaffer Çintımar’ı temsilen Kadriye Aka, Atletizm Adana İl Temsilcisi Serdal Kadıoğlu, Dünya Atletizm Federasyonu Teknik Kurulu Üyesi Mehmet Can Korkmaz ve birçok kişi katıldı.

14. Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu 21K, 10K ve Halk Koşusu, 7 Ocak 2024 Pazar günü yapılacak.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Karalar, “Kurtuluş Yarı Maratonumuzun bu sene 14.’sünü yapacağız. Çocuk ve halk koşusu da olacak. 7 Ocak Pazar 09.30’da 10k için start Fuzuli Caddesi’nden verilecek. 7 Ocak Pazar günü 09.50’ de 21K startı yine Fuzuli Caddesi’nden verilecek. 7 Ocak Pazar günü saat 10.00’da Halk Koşusu startı da yine Fuzuli Caddesi’nden verilecek, aynı gün saat 13.00’te de Merkez Park’ta ödül töreni yapılacak” dedi.

 

Bu yıl 14.’sünü ‘Koşa Koşa Yarınlara’ sloganıyla düzenlediklerine yer veren Başkan Karalar, “Uluslararası Adana Kuruluş Yarı Maratonu Koşusu Türkiye ve dünyanın tarihi itibariyle yılın ilk yarı maratonu koşusudur. Her yıl da böyle oluyor. 21 Km yarı maraton, 10K koşusu, çocuk ve halk koşusu olarak 4 koşu organizasyonunu bir arada gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Karalar, konuşmasının devamında şunları aktardı:

“Yarı maratonun 21 Km’lik güzergahı Adana’nın tarihi ve turistik yerlerinden oluşuyor. Depremzedelere destek amacıyla Fransa’dan buraya gelen Fransız Aktvist Claude Cazes, bizimle birlikte parkurda koşacak. Bu yıl resmi kayıtlara göre katılımcı sayısı 2672. Bunlar resmi rakamlar ama geçen sene 2 binin altındaydı. Fakat 2 binden fazla katılımcı vardı. Kayıt yaptırmadan da katılan arkadaşlarımız oluyor. Sporla birlikte sosyal fayda da sağlamak istiyoruz.”

Atletizm Adana İl Temsilcisi Serdal Kadıoğlu da, “Cumartesi günü saat 14.00’da çocuk koşusu yapılacak. Çocuk koşusuyla başlayacağız ve pazar günü de 84 hakemle beraber parkurda olacağız. 2 gözlemci de bizlerle olacak. İnşallah bu yıl da sıfır hata ve sağlıklı şekilde yarışı tamamlayacağız” diye kaydetti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir