17 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / ÇGC, Kurtuluş Günü’nde ATA’nın huzurunda…

ÇGC, Kurtuluş Günü’nde ATA’nın huzurunda…

 Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir liderliğindeki gazeteciler, Atatürk Anıtı’na çelenk koyup saygı duruşunda bulundular. Bu anma, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında Adana‘nın oynadığı kritik role dikkat çekti.

Esendemir, Adana’nın Mustafa Kemal Atatürk için özel bir yer tuttuğunu ve onun “ilk hiss-i teşebbüs” dediği kurtuluş ruhunun Adanalıların kalplerinde yaşadığını belirtti. Adana’nın, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda işaret fişeği yakılan kritik bir şehir olduğunu, aynı zamanda Cumhuriyet öncesi ilk seçimlerin de burada gerçekleştirildiğini vurguladı.

Etkinlik, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun, şehrin ve ülkenin tarihindeki önemini hatırlatırken, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, şehit ve gazilere, basın şehitlerine saygı ve minnetle anma fırsatı sundu. Adana’nın Kurtuluşu’nun yıldönümü, tarihi mirası, bağımsızlık mücadelesindeki rolü ve geleceğe taşıdığı değerlerle, Türkiye’nin kurtuluş ve kuruluş destanında özel bir yer işgal etmeye devam ediyor.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir