26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Kendini yaralayanlar hastaneye koştu…

Kendini yaralayanlar hastaneye koştu…

Adana’da kurban keserken vücudunun çeşitli yerlerini kesen vatandaşlar hastanelerin acil servislerine akın etti. Bayramın ilk günü kurban fiyatlarının düşmesi dikkat çekti.

Adana’da bayram namazının ardından vatandaşlar kurban ibadetlerini yerine getirmek için toplu kesim alanlarının yolunu tuttu. Daha önceden kurbanını alanlar ile bayramın ilk günü kurban alan vatandaşlar kurbanını kesti. Kurban kesiminde genellikle bir sorun yaşanmazken, her bayramın adeta olmazsa olmazları olarak görünen acemi kasaplar da ortaya çıktı. Adana’da kurban keserken vücudunun çeşitli yerlerini kesen yaklaşık 50 kişi hastanelere başvurdu. Pansumanı ve tedavisi yapılan vatandaşlar evlerinin yolunu tuttu. Ali Akben adlı genç ise kurbanlık keçiyi götürürken kafasını çiviye çarpması sonucu acil servise geldi. Serviste pansumanı yapılan genç, ablasıyla birlikte hastaneden ayrıldı.

Öte yandan Adana’da bayramın ilk günü kurban fiyatlarında düşüş yaşandı. Genellikle küçükbaş hayvanın kesildiği şehirde kurbanlık fiyatları önceki günlere göre 50-250 TL arasında düştü. Sabah bayram namazını kıldıktan sonra pazarlara giden vatandaşlar sıkı pazarlıklar sonucu kurbanlarını aldı. Vatandaşlar, fiyatlarda önceki günlere oranla düşüş yaşandığını, geçtiğimiz yıllardaki fiyatlardan kurban aldıklarını anlattı.

Satıcılar ise vatandaşın bayramının mübarek olmasını dileyerek, bayram nedeniyle vatandaşın işinin görülmesi için fiyatların düşürdüklerini anlattı. Sivas’ın Kangal ilçesinden Adana’ya kurbanlık koyun getiren Ahmet Coşkun, pazarda oluşan rekabet nedeniyle ister istemez fiyatların kırıldığını vurgulayarak, “Biz de müşterilerimize burada elimizden geldiğince hem bütçelerini sarsmadan hem de biz zarar etmeden ortak noktayı bularak satış yapıyoruz. Bizim fiyatlarımızda bir değişiklik yok ama malım elimde kalır diye korkan insanlar zaten bayağı bir aşağıya çekiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir