3 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / ”Karanlıktan Aydınlığa” Konseriyle Gönülleri Fethettiler…

”Karanlıktan Aydınlığa” Konseriyle Gönülleri Fethettiler…

 

Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Ebru Bacaksızlar; Cumhuriyetin 100. Yılını kutladığımız bu günlerde “Antakya Medeniyetler Korosu / Karanlıktan Aydınlığa” konseri ile Vatandaşlarımızı, Seyhan Soroptimist Kulübü üyelerimizi ağırlamaktan bu müthiş etkinlikte bir arada olmaktan onur duyduklarını açıkladı.

HEDEFİMİZ KARANLIKTAN AYDINLIĞA KAVUŞMAK

Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Ebru Bacaksızlar; “Soroptimistler olarak, yani Türkçe ifadesi ile ‘en iyiyi amaçlayan iş ve meslek kadınları’ olarak bizler, tamamen gönüllülük esasıyla çalışan kadınlarız. Misyonumuz genç kızların ve kadınların yaşamlarını ve statülerini, onları eğiterek, güçlendirerek ve fırsatlar sağlayarak değiştirmektir. Hedefimiz karanlıktan aydınlığa kavuşmaktır. Bu anlamda çalışmalarımızı aralıksız devam ettirme gayretinde sürdürüyoruz.” Açıklamasında bulundu.

DEPREMİN ACI İZLERİ İÇLERİMİZİ ACITTI

Ebru Bacaksızlar açıklamasında; “Depremin acı izleri hâlâ çok taze. 6 Şubat sabahının karanlığından çıkıp, yaraları sarmak için birlikte mücadele ediyoruz. 6 Şubat sabahı saat 04.17 de her birimizin hayatı bir daha aynı olmamak üzere değişti. Ve o günden itibaren bizler tüm gücümüzle bu korkunç depremin yaralarını sarmak için çalışmaya başladık. Biliyorduk ki bu korkunç felaket orada yaşayan kardeşlerimizin sınavı olmuşsa, bu noktadan sonra yapacaklarımız da bizlerin sınavıydı. Şu anda Samandağ’ın Fidanlı Köyü’nde, 220 ilk ve orta okul öğrencisi, derneğimizin, içinde sıraları, tahtaları ve klimaları ile hazır bir şekilde Millî Eğitim Bakanlığı’na bağışladığı 3 büyük konteynerde eğitim görüyorlar. Önümüzdeki hafta bu çocuklarımıza kışlık botlarını ve montlarını götüreceğiz. Onlar artık bir ömür boyu bizim çocuklarımız.” Dedi.

MEDENİYETLER KOROSU GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Başkan Bacaksızlar; “Bu zorlu süreçte dahi, Cumhuriyetimizin 100. Yılını coşku ve umutla kutlama kararlılığımızı sürdürdük. Çünkü Cumhuriyet, sadece bir tarih değil, aynı zamanda direncin ve dayanışmanın simgesidir. Bugün bu görkemli salonda, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla hep beraber, farklı medeniyetler arasında adeta bir köprü olmuş olan bu harika koroyu dinleyebiliyorsak, işte tüm bunlar Cumhuriyet sayesindedir. Büyük atamızın bağımsızlık düşüncesi ile inşa ettiği Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir. Bu doğrultuda bize bu coşku dolu akşamı yaşatan ve Depremin acısını da en derinden hissetmiş olan Hatay Medeniyetler Korosunun yetkililerinin davetimize yaklaşımı için çok teşekkür ediyorum. Gönüllerimizi fethettiler. Bu akşam bu salonda aramızda olan, Adana’da üniversite eğitimi alan bursiyer kızlarımızla gurur duyuyoruz. Onlar, Cumhuriyetimizin teminatıdır. Geleceği şekillendirecek olan bu genç beyinler, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacak olan liderlerimizdir. Bu nedenle, onlara daha fazla fırsat sunmak, eğitimlerine destek olmak bizim en temel görevimizdir. Bugün, Cumhuriyetimizin 100. Yılında bir araya gelerek umudu ve dayanışmayı kutluyoruz. Geçmişten aldığımız güçle, geleceğe daha umut dolu bakıyoruz. Hep birlikte, daha aydınlık ve barış dolu yarınlar inşa etmek için el birliğiyle çalışacağımıza olan inancımızı yineliyoruz. Ve bizler için bugünü gerçek kılan Adana Büyükşehir Belediyesi ve Altınkoza A.Ş yetkililerine bu sebeple çok teşekkür ediyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin 100. yılını en içten dileklerimle kutluyorum.” İfadelerinde bulundu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir