Yaz ayının gelmesi ve sıcaklıklarının artması ile  yaşanan boğulma olaylarını azaltması için harekete geçen Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalarportatif havuzlar açmaya devam ediyor.

Sarıçam Atatürk Parkı’nda kurulan portatif havuzun açılışını gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, muhtarlar, veliler ve çocukların katılımıyla havuzun açılışını gerçekleştirdi.

Yaz boyunca 26 açık yarı olimpik yüzme havuzu ve 14 portatif yüzme havuzu olmak üzere toplam 40 yüzme havuzunda çocuklara yüzme eğitimi verdiklerini aktaran Başkan Zeydan Karalar, bu sayede yaz aylarında yaşanan boğulma olaylarını azaltmayı hedefliyoruz dedi.

Başkan Zeydan Karalar sözlerine şöyle sürdürdü:

“Biz Seyhan Belediye Başkanı olduğumuzda, yaz aylarında sulama kanallarında onlarca evladımızın boğulduğunu görüyorduk. Böyle sıcak bir memlekette, evlatlarımız nerede su görse atlamak, serinlemek istiyor. Böyle olunca ne yazık ki onlarca evladımız sulama kanallarında hayatını kaybediyor, anaların, babaların yüreği yanıyordu. Buna bir çare olmak, ölümleri azaltmak için harekete geçtik ve portatif havuzlar kurmaya başladık. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimde daha fazla çocuğumuza ulaşmak için çalışmamızı sürdürdük. Şu anda 26 açık yarı olimpik havuzumuz ve 14 portatif yüzme havuzumuz hizmette. Önümüzdeki süreçte portatif havuz sayısını artıracağız.”

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin havuzlarında yaz boyunca 10 bin çocuğa yüzme eğitimi verilmesi planlanıyor