Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı olan Altın Koza AŞ Genel Müdürü ve CHP Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Orhan Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri’nde basınla sohbet toplantısı düzenledi. Belediyesi Başkanı Aday Adayı Orhan, kendinden, neden aday olduğundan, başkan olarak seçilirse yapacağı projelerden ve daha birçok şeyden bahsetti. Toplantıya birçok basın temsilcisi katıldı.

“Bugün Seyhan Belediye Başkan Aday Adaylığımı sizlerle paylaşmak istiyorum” diyen Orhan, yerel ve genel seçimler geldiğinde çok fazla aday adayı ile karşılaştığımızı söyledi.

Orhan, “Ben şöyle bir yöntem izlemek istedim. Önce sizinki kendi partime aday adaylığı başvurumu yaptıktan sonra özellikle yerel basında tanıtımın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sizlere biraz kendimden bahsetmek istiyorum. 1981 doğumluyum. İlk, orta, lise, üniversite, yüksek lisans, iş sağlığı ve güvenliği, meslek hayatımın tamamını Adana‘da tamamladım” dedi.

 

“SİYASETE VE YEREL YÖNETİMLERE GİRDİĞİM İLK ALAN SEYHAN BELEDİYESİ’DİR”

Kendinden bahsettikten sonra Seyhan Belediyesi’ndeki hayatından da bahseden Orhan, “Diğer adaylardan farklı olarak, diğer siyasilerden farklı olarak bizim kurduğumuz ilişkiler biraz daha dostane ilişkilerdi. Biraz Seyhan Belediyesi’ndeki çalışma hayatından da size bahsetmek istiyorum. Siyasete ve yerel yönetimlere girdiğim ilk alan Seyhan Belediyesi’dir. 2014 yılında ön seçimde girdim. O dönem Zeydan Karalar’ın Seyhan Belediyesi’ni de almasıyla benim için yerel yönetimler hayatı başlamış oldu. Seyhan Belediyesi’nde Seyhan İmar AŞ’nin genel müdür vekili olarak göreve başladım. Burada özellikle Türkiye’de, dünyada sosyal demokrat belediyeciliğin gerekliliklerinin yerine getirilmesi için projeler üretmeye çalıştık. Çoğunu başardık, çoğunu duydunuz. Bu projeleri hayata geçirmek benim için yerel yönetimlerin özel sektörden daha kıymetli olmasına yol açtı” diye aktardı.

 

Orhan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Seyhan nedir? diye baktığımız zaman şunu anlatayım. Benim ailem de sosyoekonomik nedenlerden dolayı Adana’ya göç eden ailelerden birisi. Seyhanlının yapısı inanılmaz renklidir. Seyhan rengarenk bir yapıya sahiptir. Evet bir metropoldür ama Seyhan’da tüm renkleri görebilirsiniz. Anadolu’nun tüm renklerini görebilirsiniz. Bu Adana’ya da yansımıştır. Kendi içinde bulunduğu renkleriyle, dışarıdan gelen renkleri bir araya getirip çok güzel bir mozaik oluşturdu. Bunun zaten Adana yaşamına da inanılmaz etkisi olmuştur. Baktığınız zaman Adana kültür faaliyetlerinin çok fazla olmasının ya da çok değerli isimlerin çıkmasını esas nedeni de işte bu kültürel mozaiğin bir parçası olduğunu düşünüyorum.”

 

“TECRÜBELERİM SEYHAN’DA ÇOK DAHA İYİ PROJELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖSTERDİ”

Zeydan Karalar’dan sonra 2 yıl da değerli Başkan Akif Kemal Akay’la çalıştıktan sonra Büyükşehir’de Altın Koza AŞ’ye Genel Müdür olarak atandığından da söz eden Orhan, “Burası tabii çok daha büyük bir dünya. Son iki yıldır aktif şekilde bu dünyanın içinde var oluyoruz. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Orhan, “Zaten yerel yönetimlerin içerisindeyim. Peki neden adayım?” sorusuna şu şekilde cevap verdi:

“Seyhan’daki tecrübelerim, Büyükşehir’deki tecrübelerim, yaşam tecrübelerim Seyhan’da çok daha iyi projeler yapabileceğimizi gösterdi. Benim 2019’da da aday adaylığı sürecim olmuştu. Başkan olursam eğer projelerimi yaparken, sivil toplum kuruluşlarıyla yan yana durmaya çalışacağım. Eğer belediye başkan adaylığım açıklanır belediyeyi kazanırsam da tüm Sivil Toplum Kuruluşları’nın çalışmalarını referans olarak alacağız.”