26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Gündüz Döşedikleri Bakır Telleri Gece Çalıp Sattılar…

Gündüz Döşedikleri Bakır Telleri Gece Çalıp Sattılar…

Hızlı tren projesinde çalışan işçiler; 24 yaşındaki Ömer A., 22 yaşındaki Savaş A. ile 29 yaşındak iSedat A., 5 gün döşedikleri bakır kabloları gece çaldıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Hızlı tren projesi kapsamında Adana’nın Şakirpaşa ile Mersin’in Yenice istasyonları arasında döşenen bakır kabloların bir bölümü çalındı. 1 hafta boyunca gündüz döşenen bakır tellerin gece çalınmasıyla nedeniyle polis çalışma başlattı. TCDD’nin hızlı tren projesi için özel üretilen bakır telleri bulabilmek için çalışma yapan ekipler, hurda alım satımı yapan depoları kontrol etti. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Şakirpaşa Mahallesi’ndeki Ömer A.’nın deposunda çalınan bakır kabloların bir bölümünü buldu. İfadesi alınan Ömer A., teli tanımadığı 3 kişinin getirdiğini söyledi.

Hırsızların yeniden kablo çalıp, satmak için getireceğini tahmin eden polis, hurdacıyı takibe aldı. Polis, 4 Şubat’ta hurdacıya çalınan bakır telleri getiren akraba olan Savaş A., Sedat A. ve Ömer A. gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen zanlıların TCDD için hat döşeme işini yapan müteahhit firmada çalışan işçiler olduğu belirlendi. Şüphelilerin 5 gün boyunca döşedikleri kabloları gece gelip, çaldıkları ortaya çıktı. Piyasa değeri 86 bin lira olan 2 bin 660 kilo bakır teli 18 bin liraya satan 3 zanlı sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir