25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI…

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI…

GAZİLER GÜNÜ CEYHAN’DA TÖRENLE KUTLANDI

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından ‘Gazi’ unvanının verildiği gün olan ‘19 Eylül Gaziler Günü’ Ceyhan’da düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde saat 09: 30’da yapılan törene Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü, Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, kamu kurumu ve STK temsilcileri, gaziler, şehit ve gazi yakınları, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Törende ilk olarak ilçe protokolü Atatürk Anıtına çelenk koydu. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü “Bugün, Başkomutan Mustafa Kemal’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü ‘Mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının’ verilmiştir. 2002 yılında çıkartılan yasa ile 19 Eylül günü Gaziler günü olarak kabul edilmiştir. Türk Milleti gazi ve şehit olan fertlerini en derin duygularla anmaktadır. Kahraman gazilerimiz, milletimizin onuru ve gururudur. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğilir; tüm gazilerimize şükranlarımızı sunarım.” dedi.

Törenin ardından protokol, Ceyhan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’ni ziyaret etti

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir