19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / FELAKET KAPIDA…

FELAKET KAPIDA…

Küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı önce Yunanistan sonrasında Libya’da yaşanan yıkıcı felaketlerin ardından milyonlarca insan yaşamını yitirmişti. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşanan sel felaketinde ise dere yataklarının taşması ile can ve mal kaybı yaşanmış, bin 754 ev ve işyeri sular altında kalmıştı. Yaşanan bunca felakete rağmen, Sarıçam’da yanlışa ısrar edercesine dere yataklarında yükselen binalar korku saçıyor. Uzmanlar yapılan en büyük yanlışların dere yataklarının ve heyelanlı alanların imara açılması olduğuna dikkat çekerek, olası bir felaketin de kapıda olduğunu belirtiyorlar.

 

DERE YATAKLARININ TAMAMI İMARA AÇILMIŞ
Adana Jeofizik Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi Melih Baki, Sarıçam’da dere yataklarına da ki yapılaşmaya işaret ederek, Adana’da birçok ilçenin, dere yataklarının tamamının imara açıldığına dikkat çekti. Baki konuşmasında; “Özellikle Sarıçam’da dere yataklarına yapılan çok katlı binalar büyük risk altında. Dönüp kent merkezine baktığımızda bütün dere yatakları imara açılmış. Bu bölgeleri imara açan belediyeler birinci dereceden sorumludur. Adana havzası, adı üzerinde Çukurova zaten sel bölgesi. Dere yatakları nehir ile dolmuş bir ovadayız. Bu bölge tarih boyunca en çok sellerle ve depremlerle etkilenmiş bir bölge. Bunun eninde sonunda bedelini ödeyeceğiz”.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir