29 Nisan 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Emekliler maaşlarının 15 bin TL olmasını istiyor…

Emekliler maaşlarının 15 bin TL olmasını istiyor…

 

Adana’da emekliler en düşük emekli maaşının 15 bin liraya  yükseltilmesini istedi.

Anadolu Emekliler Derneği tarafından yeni yılla emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda basın açıklaması yapıldı. İsmet İnönü Parkı içerisinde bir araya gelen emekliler adına Anadolu Emekliler Derneği  Başkanı Mustafa Kökesmer konuştu. Asgari ücrete verilen yüzde 49’luk zammın 7 bin 500 TL olan emekli maaşına nasıl yansıyacağını sordu.

KÖK MAAŞ 5 BİN TL

Emeklilerin kök maaşının 5 bin TL olduğunu hatırlatan Kökesmer, “Emeklilerin yüzde 100 zam alması halinde bile maaşları 10 bin TL olacaktır.  Bunu nasıl aşacaksınız. Biz emeklilerin bir çok sorunu bulunmaktadır. İntibak yasasının çıkartılmasından, salıktaki sorunlara kadar bunları anlatabiliriz. Ancak bugünkü öncelikli sorunumuz maaş zammının ne olacağıdır” dedi.

 

15 BİN TL’YE ÇIKARTILMALI

Emeklilerin taleplerini dile getiren Kökesmer, “Talebimiz en düşük maaş alan emeklimize, aldığı maaşı, seyyanen zam yapmak sureti ile 15 bin TL’ye yükseltilmesi ve ardından tüm emeklilere yüzde 50 oranında zam yapılmasıdır. Bu bile bugün ki bu gün ki koşullarda açlık sınırını zorlamaktadır. Ümit ediyoruz ki iktidar, tüm emeklilerin taleplerini dikkate alır. Unutulmamalıdır ki emekliler bu partiyi oy vermek suretiyle iktidara taşımıştır” şeklinde konuştu.

TALEPLERİNİ ANLATTI

Kökesmer, “Karşılığın da ise bütçeyi doğru yönetmesini ve verimli kullanmasını beklemektedir.  Emekli, bütçeden hak ettiği payı istemektedir. Özetle iktidardan talebimiz en düşük emekli maaşının 2002 yılında olduğu gibi asgari ücret oranında olmasıdır. Ayrıca önemli bir gündem olarak, dün gece Suudi Arabistan’da ülkemizin kurucu değerlerine ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir