17 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Emekli Olunca Adana’ya Geldi, Dolandırıcıların Tuzağına Düştü…

Emekli Olunca Adana’ya Geldi, Dolandırıcıların Tuzağına Düştü…

EMEKLİ OLUNCA ADANA’YA GELDİ

Ali Acar, 2002 yılında Ankara’nın Beypazarı ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü’nden emekli oldu; bir oğlu ve kızı aynı yıl, Çukurova Üniversitesi’nde farklı bölümleri kazanınca eşi ve 4 çocuğuyla birlikte Adana’ya gelerek, burada kendisine yeni bir hayat kurdu. Bir marketin kasap reyonunda çalışıp, ailesinin geçimini sağlayan Acar, 2018 yılında Nuray Farsak ile tanıştı. İddiaya göre Farsak, Acar’a kendisini; ‘özel okul sahibi’ olarak tanıttı.

“PATRONUM” DEDİ; ÖĞRETMEN ÇIKTI

Acar, doğuştan kalça çıkığı nedeniyle yüzde 25 engelli olan oğlu Ersin Acar’a (36), iş bulmak için Farsak’tan yardım istedi, ancak Farsak’ın bahsettiği özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine gittiğinde onun işletme sahibi değil, burada ‘rehber öğretmeni’ olduğunu öğrendi. Farsak, Acar’a; “Buradan ayrılıp, kendi okulumu kurmak istiyorum. İsterseniz sen de oğlunla birlikte ortak olabilirsiniz” teklifinde bulundu.

RESMİ ORTAKLIK İÇİN 180 BİN LİRA

Oğluna bir gelecek sunabilmek için teklifi kabul eden Acar, inşaatından açılışına kadar çeşitli masraflar adı altında Farsak’a, 5 ayda toplamda 115 bin lira para verdi, karşılığında da ondan açık senet aldı. Farsak, 2019 yılı Nisan ayında resmi ortaklık için Acar’dan 180 bin lira daha istedi. Buna yanaşmayan Acar, ortaklıktan çekilmek için Farsak’a daha önce verdiği 115 bin lirayı da geri istedi ama Farsak onu çeşitli bahanelerle 3 ay daha oyaladı.

115 BİN LİRALIK İCRA TAKİBİ BAŞLATTI

Bir başka iddiaya göre Nuray Farsak, merkez ilçe Çukurova’ya bağlı 100. Yıl Mahallesi’nde yer alan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezini, bir süre ruhsatı olmadan işletti; ruhsat alınca da bir başkasına devretmek için girişimlere başladı. Bu durumdan haberdar olan Ali Acar, daha önce Farsak’a verdiği parasını tahsil edebilmek için onun kendisine güvence olarak verdiği senet için 2019 yılı Haziran ayında icra takibi başlattı.

AVUKATININ İHANETİNE UĞRADI

Bu kapsamda Farsak’ın sahibi olduğu özel eğitim merkezine ait servis aracı haczedilerek, yediemin otoparkına çekildi. Acar, minibüsün satılıp parasının bir kısmının tahsil edilmesini beklerken, avukatının ihanetine uğradı. Avukatının iddiaya göre Farsak ile ortak hareket edip, satış işlemleri için İcra’ya başvurmadığını öğrenen Acar, söz konusu isimle yollarını ayırdı, satış işlemlerini kendi çabasıyla başlattı.

OĞLUNUN ACISINI YAŞAYAMADAN…

Feyzullah Korkut Uyardı! “Tarımda Üretmezsek, Yok Oluruz”
Feyzullah Korkut Uyardı! “Tarımda Üretmezsek, Yok Oluruz”
Acar, aracın satılmasını beklerken, ‘koronavirüs’e yakalanan oğlu Ersin Acar’ın, 2019 yılı Ağustos ayında ölümüyle sarsıldı. Oğlunu toprağa veren Acar, henüz acısı tazeyken, bu kez gelen bir icrayla şoke oldu. Nuray Farsak’ın, 25 Kasım 2019 tarihinde sahte bir tebligat adresi gösterip, Acar için 185 bin liralık bir haciz işlemi başlattı. Acar’ın haczettiği servis aracı da 42 bin liraya satıldı, ancak hakkındaki bir icra takibi için paraya bloke konuldu.

HEP O ‘İCRA DAİRESİ’ ÖNE ÇIKIYOR

Farsak, önce ‘yasak aşk’ yaşadığı Halil B.’nin yakın bir arkadaşı A.Ç. üzerinden Acar için 13 Şubat 2020’de 42 bin 500 lira; 14 Ağustos 2020’de Halil B. üzerinden 87 bin lira; Halil B.’nin eşi Sultan B. üzerinden de 24 Ağustos 2020’de bu kez 83 bin liralık icra takibi başlattı. Farsak, tebligatın Acar’a ulaşmaması için her defasında yanlış ve sahte adresler verirken, tüm bu icra işlemlerinin de ağırlıklı olarak, Adana 5. İcra Dairesi üzerinden yapılması dikkat çekti.

OKULA ÇAĞIRIP TUZAĞA DÜŞÜRDÜ

2020 yılındaki 3 ayrı icra takibine itiraz edip, 1.5 yıl süren yargı süreci sonrasında haciz işlemini iptal ettiren Acar, Nuray Farsak ile mahkemelik olduğu davanın karar duruşması öncesinde Farsak, Acar’a; “Bu olay çok uzadı. Bir araya gelip görüşelim. Önce 30 bin lira vereyim, kalanını da arabamı satınca veririm” teklifinde bulundu. Acar, teklifi görüşmek için Farsak’ın işlettiği eğitimin kurumuna gittiğinde tuzağa düşürüldü.

SENİ CEMAL KAŞIKÇI GİBİ ÖLDÜRÜRÜZ

15 Eylül 2019 tarihinde yaşanan olayda; Nuray Farsak’ın ‘yasak aşk’ı Halil B. tarafından silah zoruyla okulun bodrum katındaki bir odaya kapatılan Acar, burada ölümle tehdit edildi. Halil B., Acar’a silah doğrultup, “Seni burada Cemal Kaşıkçı gibi öldürürüz. Cesedini kimse bulamaz” tehdidinde bulundu. Farsak ve Halil B., yaklaşık 3 saat rehin tuttukları Acar’a, zorla boş bir senet ve üzerinde; “Nuray Farsak’tan alacağım yoktur” yazısı olan belge imzalattırdı.

ZORLA İMZALADIĞI SENETE İCRA GELDİ

Öldürülmekten korktuğu için silah zoruyla söz konusu belgeleri imzalayan Acar, serbest kalır kalmaz soluğu polis merkezinde aldı; Farsak ve eşinden boşanıp Nuray Farsak ile birlikte yaşayan Halil B.’den şikayetçi oldu. Farsak da boş durmayıp, Acar’a zorla imzalattırdığı boş senedi, yanında çalışan Alev E.’yi 175 bin lira alacaklı gösterip yeniden düzenledi ve 23 Eylül 2020 tarihinde Acar hakkında icra takibi başlattı.

OĞLUM İÇİN HUKUK SAVAŞI VERİYORUM

Nuray Farsak ve onun yönlendirmesiyle kendisine icra takibi başlatan Alev E. ile mahkemesi devam eden Ali Acar, AKŞAM’a konuştu. Farsak’ın da kendisini işten çıkartan eski patronuna kumpas kurup, sahte adres ve imzayla vurgun yapmak isteyen kişi olduğunu hatırlattı. Acar, “4 yıldan bu yana bu

dolandırıcılara karşı hukuk savaşı veriyorum. Bunu da oğlum için yapıyorum” ifadesini kullandı.

UYUMADAN ÖNCE E-DEVLETE BAKIYORUM

Acar, “Her gece yatmadan önce e-devlete girip, hakkımda herhangi bir icra olup olmadığını kontrol ediyorum. Yıllarca adliye koridorlarında gidip geliyorum. Artık bir avukat kadar, icra davalarında uzmanlığım var. Tek amacım, bu kişilerin benim gibi insanları dolandırmamaları. Ortada hiçbir neden yokken, sahte ve yanlış adresler üzerinden icra takibi başlatılıp, insanların mağdur edilmesinin önüne geçilmeli; bu konuda gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir