27 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Elektikli Bisikleti Olanlar Dikkat!..

Elektikli Bisikleti Olanlar Dikkat!..

Bugün Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da da trafikte olan ‘elektrikli bisiklet’ sayısı net olarak bilinmiyor.. Sayıları her geçen gün artan bisikletler, ulaşım kolaylığı nedeniyle tercih ediliyor.. Ancak tüm bu faydalarına rağmen söz konusu araçlar, bilinçsiz ve kontrolsüz kullanım nedeniyle trafikte tehlike oluşturuyor!. Sürücü hatalarına bağlı olarak yaşanan kazaların sayısı her geçen gün artarken, onlarca insan da bu kazalarda hayatını kaybediyor..

İçişleri Bakanlığı, bu durumun önüne geçebilme noktasında 7 Kasım 2016 tarihi itibariyle 0.25 KW’dan fazla olan ve hızı saatte 25 kilometreye ulaşan elektrikli bisikletler için ‘trafik tescili’ni zorunlu hale getirdi.. Bakanlık, sadece bununla da sınırlı kalmayıp, söz konusu araçların güç durumu ve sınıfına uygun olarak ‘A1 Sürücü Belgesi’ ile birlikte kullanımını da zorunlu hale getirip, önemli bir adım attı..
Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; trafikteki gerek iki, gerekse de üç tekerlekli elektrikli bisikletlerin sıkı bir denetim altına alındığı vurgulandı. Tescil belgesi ve plakası alınmadan karayolunda elektrikli bisiklet kullanan sürücülere ‘Karayolları Trafik Kanunu’ kapsamında 199 TL, ayrıca aracın tescil süresinin de geçirilmesi halinde 199 TL daha ceza kesileceği uyarısı yapıldı.

Bu cezalarla birlikte araç, tescil edilinceye kadar da trafikten men edileceğinin altı çizildi. Yine bu araçları sürücü belgesiz veya gücüne göre uygun sürücü belgesiyle kullanmayanlarla da tam bin 698 lira idari para cezası uygulanacağı da bildirildi. Eğer araç kendi adına değilse tescil plakasına da aynı miktarda ceza uygulanacağının da altı çizildi. Alınan bu tedbir ve uygulamaya konulan kararlarla elektrikli bisikletlerle çeki düzen verilip, trafikte de huzur ve güvenin sağlanması amaçlanıyor..

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir