27 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Dünya Aşçılar Şampiyonası’nda Adanalı genç aşçılar 4 madalya kazandı…

Dünya Aşçılar Şampiyonası’nda Adanalı genç aşçılar 4 madalya kazandı…

 Dünya Aşçılar Şampiyonası (World Chefs Cup), 9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo Fuarı ile eş zamanlı olarak, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. 41 ülkeden gelen 1000’e yakın aşçı 4 gün boyunca kıyasıya yarıştı. 20 farklı kategoride düzenlenen yarışmada Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) üyesi genç aşçılar, 3 altın 1 bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Türkiye’de yetişen yerli ve milli ürünler kullanıldı

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Dünya Aşçılar Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden aşçılar arasında Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AKAPAFED) Başkanı Derviş Göçmen, ADAPADER Başkanı Ahmet Biralmış ile birlikte 16 kişilik Adana kafilesi yer aldı. Milli Mutfak Hareketi çerçevesinde düzenlenen yarışmada tüm sunum tabakları, bakliyattan meyve-sebzeye, et ve süt ürünlerinden unlu mamullere kadar Türkiye’de yetişen yerli ve milli ürünlerle yapıldı.

Çeşitli lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu

Yöresel tatların sunulduğu Lezzet Sokağı Şovları’nda, Adıyaman’dan Çiğ Köfte, Giresun’dan Isırganlı Baklava, Gaziantep’ten Katmer, Kırklareli’nden köfte, Hakkari’den Doğaba çorbası, Çorum’dan leblebili ekmek ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ayrıca su böreği, içli köfte, baklava, ekmek ve kahve workshopları da yapıldı.

Tunus’tan Özbekistan’a, Azerbaycan’dan Lübnan’a, Malezya’dan Maldivler’e gastronomi dünyasının ünlü isimleri, Helal Mutfakların Dünyada Yeri ve Tanıtımı, Sürdürülebilir Gastronomi Kapsamında Slow Food, Coğrafi İşaretli Yemekler, Hikayeleriyle Anadolu, Topraktan Gelen Lezzetler, Glutensiz Yaşam ve Farkındalık konularında konferanslar verdi.

Adanalı aşçılar 3 altın 1 bronz madalya ile döndü

Dünya Aşçılar Şampiyonası’nda Türk aşçılar birinciliği, Tataristan ikinciliği ve İran üçüncülüğü kazandı. Genel klasman kupasının sahibi Tataristan oldu. Adanalı genç aşçılardan Mustafa Efe deniz ürünleri, Kutaycan Aşar modern kuzine kırmızı et, Kuzey Kavruk genç şefler menü yarışmalarında derece yaptı.

Genç aşçılar Vali Köşger’i ziyaret etti

Adana’ya 3 altın 1 bronz madalya ile dönen Adanalı aşçılar, kendilerine büyük destek sağlayan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etti. AKAPAFED Başkanı Derviş Göçmen, ADAPADER Başkanı Ahmet Biralmış Federasyon Kadın Kolları Başkanı Şerifegül Karakuş, madalya kazanan genç aşçılar ile dernek üyeleri kazandıkları madalyaları, plaketleri ve sertifikaları Vali Köşger’e takdim etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir