17 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Dayanışmada Tarih Yazdılar…

Dayanışmada Tarih Yazdılar…

 Biz De Varız Destekleme Derneği ve Çukurova Rotary Kulübü, Karataş Belediyesi ile Çukurova Belediyesi’nin ev sahipliğinde özel gereksinimli çocuklara ve annelerine yönelik düzenlenen “Yaz Kampı” ile farkındalık oluşturdu. Türkiye’nin dört bir yanında gelen 25 çocuk ve annelerinin katıldığı 4 gün süren organizasyon dolu dolu geçti. Derin Deniz Oteli’nde gerçekleştirilen yaz kampında uzun yıllar sürecek köklü dostluklar kuruldu.

SICAK HAVADA DONDURMA KEYFİ

Aşırı sıcakların kendini iyiden iyiye hissettirdiği Adana’da görkemli bir şekilde karşılanan konuklar birbirleriyle kaynaştıktan sonra Zafer Geyik’in işletmeciliğini yaptığı ‘Golden Ice’ dondurmada lezzetli dondurmaların tadına baktı.

Otobüslerle Karataş’a uğurlanan çocuklar ve anneleri, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz’un “örnek misafirperverliği” eşliğinde Adana’nın Türk futboluna kazandırdığı Hasan Şaş’a ait otele yerleştirildi.

Keyifli bir yolculuğa yelken açan çocuklar ve anneleri birbirinden eğlenceli etkinliklerle 4 gün boyunca Karataş Port Marina Sahili’nde denizin, güneşin ve plajın tadını çıkardı.

ATATÜRK HEYKELİ BOYADILAR

Biz De Varız Destekleme Derneği ve Çukurova Rotary Kulübü’nün varlığını sürekli yanlarında hisseden çocuklar, heykeltıraş ile birlikte Atatürk heykeli boyadı. Aynı zamanda da resim, boyama, boncuk dizme, müzik ve dans gibi etkinliklerle çocuklar kaliteli zaman geçirdi.

Aileler birbirleriyle güçlü dostluklar kurarken, yaşadıkları koronavirüs ve deprem gibi olumsuzlukların ardından stres attılar.

PSİKOLOJİK DESTEK SAĞLANDI

Annelere yönelik ise uzmanlar tarafından psikolojik destek sağlandı. Klinik Psikolog, Uluslararası Tomatis Uzmanı ve Rezonans Terapisti Yasemin Kutlu Varan tarafından “Engelsiz iletişim nasıl kurulur?” konulu seminer verildi. Uzman Psikolog Esma Nur Pamuk, “Özel gereksinime ihtiyaç duyan bireylerin ailelerinde toplumsal uyum” konusunda bilgiler verdi.

Eylül’de gerçekleşen Gala gecesine birçok siyasetçi, bürokrat, sanatçı ve eğitimci katıldı. Beyoğlu Ocakbaşı’nın lezzetli Adana Kebabının tadına bakan çocuklar palyaço Mavişin de etkisiyle eğlenceye doydu.

MEKÂNIN SAHİBİ SİZLERSİNİZ

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, özel gereksinimli çocukları ve ailelerini üçüncü kez Karataş’ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Bundan sonraki senelerde de benzeri projelerle birlikte olmanın temennisinde bulunan Başkan Topuz, “Meleklerimizi ve annelerini üç senedir burada ağırlıyor olmanın ve bu projenin ortağı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İnşallah bundan sonraki senelerde de beraber oluruz. Emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Mekânın sahibi sizlersiniz. İnşallah sizlerle beraber nice projelere daha imza atarız” dedi. Topuz’un bu duygusal konuşması velilerden ve öğrencilerden büyük alkış aldı.

“ÇOK MUTLUYUM”

Bu özel kampa desteklerini esirgemeyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Biz De Varız Destekleme Derneği Başkanı Esin Parlak’ın çok sayıda olumlu proje üretip hayata geçirdik bu projelerden biri de bu ‘yaz kampı’dır. Burada özel çocuklarımızla birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Sanırım bu yıl üçüncüsü düzenleniyor. Bundan sonra da geleneksel olarak düzenleneceğini düşünüyorum. Çukurova Belediyesi olarak biz de kampın düzenlenmesine elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalıştık. Bundan dolayı plaket verildiği için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İYİ Kİ VARSINIZ”

‘Yaz Kamp’ı projesinin çok değerli olduğunun altını çizen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, “Bu değerli gecede melek çocuklarımız, aileleri ve sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Son derece değerli bir proje. Emeği geçen katılımcılara, destek veren belediyelerimize özel bir teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bir aradayız.” ifadelerini kullandı.

DÜNYAYA UMUT OL

Rotary Kulübü 2430. Bölge gelecek dönem Guvernörü Av. Kerem Muradi, bu kampın tüm Türkiye’ye umut ışı olmasını dilediğini belitti.

Muradi, “Bizler, hiçbir ayrımcılık gözetmeksizin engelli engelsiz tüm bireylerimizin toplumda, sosyal yaşamda, sporda, kültür sanatta eşit haklara sahip olmasını çok önemsiyoruz. Bu konuda bizlere düşen etkin bir iletişim, sorunları anlamak ve her türlü desteği vermek. Önümüzdeki yıllarda da bu projeye destek olacağız. Rotary’nin sloganı ‘dünyaya umut ol’ bu sebeple Türkiye’nin her yerinde gerçekleşen bu kampların umut ışığı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

BANA İNANDILAR

Biz de Varız Destekleme Derneği Kurucu Başkanı ve Proje Sorumlusu Esin Parlak, “3 yıldır bana inanan insanlara, benimle birlikte yol yürüyen insanlara, melek çocuklarımıza, annelerimize gönülden teşekkür ederim. Kamptaki uyumumuz harikaydı. Ufak tefek hatalarımız oldu ama gerçekten gönül ister ki her günümüz böyle geçsin. Bu harika kampta bizlere eşlik ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki yollarımız kesişti. Çok anlamlı destekler aldık. Karataş Belediye Başkanımız Necip Topuz ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin önemli jestler yaptı. Derin Deniz Otel bizleri keyifli bir şekilde ağırladı. Çocuklarımız harika bir plajda yüzdü. İnanılmaz bir ekip çalışması içerisindeyiz. Tarif edilemez bir mutluluk. İnşallah bu aktivitelerin daha güzellerini yapmak nasip olur” şeklinde açıklamalarda bulundu.

KEYİFLİ BİR KAMP

Bizde Varız Destekleme Derneği Dönem Başkanı Birgül Altay, “Burada sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Çukurova Rotary Kulübü ile olan bu ortak projemizi inşallah uzun yıllar daha devam ettireceğiz. Çok keyifli bir kamp oldu, bu sene de çok güzel geçti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Altay, Biz De Varız Destekleme Derneği ve Çukurova Rotary Kulübü adına bu muhteşem etkinliğe emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür etti.

 

İNANMAK BAŞARMANIN YARISI

Adana Çukurova Rotary Kulübü adına proje koordinatörlüğünü üstlenen Tayfun Sevimli, “İnanmak, başarmanın gerçekten yarısıdır. İnanılmış bu proje de gün be gün büyümeye devam ediyor. Melek çocuklarımıza ailelerine güzel anılar bırakabildiysek ne mutlu bize. İyi Varsınız, iyi ki geldiniz. Hepinize Çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

MUTLULUK YÜZLERİNE YANSIYOR

Çukurova Metropol Medya Yönetim Kurulu Başkanı, Biz De Varız Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı ve Anatolia Rotary Kulübü Genel Sekreteri Tanır Emre Üzelgeçici de Karataş Yaz Kampı Projesi’nin birçok kişi, kurum ve kuruluşun büyük özverileriyle başarılı bir şekilde hayata geçirildiğini vurguladı.

Üzelgeçici, şunları kaydetti: “Özel gereksinimli çocuklarımızın ve annelerinin mutluluğu yüzlerine yansıyor. Her birimiz onların heyecanına ortak oluyoruz. Adanalı milli futbolcu Hasan Şaş bizlere otelinin kapılarını açtı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bu proje için Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz tüm imkanlarını seferber etti. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in yanı sıra çok sayıda konuk programımıza önemli katkılar sundular. Özellikle Belediye başkanlarımızın parti gözetmeksizin çocuklarımız için siyaset üstü bir harekette bulunmaları takdire şayan. Başarılı bir şekilde düzenlenen ve herkesin yüzünü güldüren bu görkemli etkinliğin gururunu yaşıyoruz. Projenin tüm Türkiye’ye örnek olmasını dilerim. Katılım gösteren herkese teşekkür ederim.”

ONUR DUYDUM

CHP’li siyasetçi ve Bizde Varız Destekleme Derneği üyesi Murat Aravi, çocuklara anı bırakmak istediğini belirterek çanta dağıttı.

Aravi, “2018’den bu yana ‘Biz de Varız Destekleme Derneği’ üyesiyim. Esin Parlak, Rahmetli Birsen Uçar ve Birgül Altay Başkanlarımla birçok projeyi hayata geçirdik. Son olarak ‘Özel Gereksinimli Çocuklar, Gençler ve Anneleri İçin Yaz Kampı’ projesini gerçekleştirdik. Bu projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Sosyal sorumluluk adına katma değerli projeler üretmeye devam edeceğiz. Normalde bireysel olarak bir elin verdiğini diğeri görmemeli desturuyla hareket ederim. Ancak derneğimizin etkin teşvik edici yanıyla duyan okuyan gören herkesi dayanışmaya katılım amacıyla katkı sunanlara yönelik plaket vermesi beni onure etmiştir. Biz de Varız Destekleme Derneğimize, Çukurova Belediyesine ve Değerli Başkanımız Soner Çetin’e, Karataş Belediyesi Başkanımız Necip Topuz’a, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 YANINIZDAYIZ

Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyeceklerini dile getiren 01 Adana Basketbol Kulübü İdari Menajerİ Gülşah Gümüşay ise, 01 Adana Basketbol Kulübü adına çocuklara forma hediye etti.

Gümüşay, “Böyle bir organizasyonun bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Melek çocuklarımıza ve annelerine destek olmak bizim için gurur verici. Özel gereksinimden ziyade biraz farklı gelişen bireyler olarak geliyor bana hepsi birbirinden özel, hepsi birbirinden değerli. Vatanımıza ve milletimize hayırlı olabilecek karakterde kendilerini benimsemiş insanlar. Asla ve asla ayrıştırılmaması gereken insanlar… Hiçbir zaman desteğimizi esirgemeyeceğiz ve her zaman yanlarındayız.” diye konuştu.

 GECENİN SÜRPRİZİ ‘MİNİ ADA’

Biz De Varız Destekleme Derneği ve Çukurova Rotary Kulübü’nün örnek bir ev sahipliği yaptığı geceye damgasını yapay zekâ robotu ‘Mini Ada’ ile MBA okulları vurdu.

Dünyada ilk defa bir robotun öğrenci olarak bir okulda yer alacağını belirten MBA Okulları Kampüs Müdürü Abdülaziz Birbiçer, “Böyle bir organizasyonda katılım göstermek bizim için çok değerli. İnşallah bu organizasyon gelenekselleşir ve her sene düzenlenir. Burada olmaktan Mutluluk duyuyoruz. Mini Ada, 256 soruya cevap veriyor, komut alıyor ve ona göre hareket edebiliyor. Öğrencilerimizin eğitim öğretimine katkı sağlama noktası inanılmaz değerli” dedi. Çocuklarla birlikte dans eden ‘Mini Ada’ çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir