29 Nisan 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / ÇÜ’nün 50.Yılı Kutlanıyor…

ÇÜ’nün 50.Yılı Kutlanıyor…

Kuruluşu 1973 yılına dayanan ve 20 yıllık bir hazırlık sürecinin ardından hayata geçirilen Çukurova Üniversitesi, Prof. Dr. Muzaffer Sümbül ve Öğr. Gör. Dr. Yunus Emre Çekici’nin başını çektiği bir ekip tarafından detaylı bir çalışma ile anlatıldı. Ekip, belgesel için kurucu rektörler, dönemin tanıkları ve halen görevde olan akademisyenlerle röportajlar gerçekleştirdi.

Çalışmalar sonucunda 1953’ten 1973’e kadar olan dönemi kapsayan 35 dakikalık bir belgesel film hazırlandı. Aynı zamanda, Prof. Dr. Muzaffer Sümbül ve Öğr. Gör. Dr. Yunus Emre Çekici’nin imzasını taşıyan kitap ve üniversitenin önemli anlarını, kişilerini, gazete manşetlerini içeren bir fotoğraf sergisi de düzenlendi.

 

Bu üç değerli eser, 30 Kasım 2023‘te, Çukurova Üniversitesi’nin Kuruluşunun 50. Yıldönümü Kutlamalarında kamuyla paylaşıldı ve büyük beğeni topladı. Prof. Dr. Sümbül, Küçük Saat TV youtube kanalında Sedat Memili’ye konuk olarak merak edilen soruları yanıtladı ve üniversitenin kuruluşunun Cumhuriyetin 50. Yılında gerçekleştiğini, bugün ise 100. Yılını kutladıklarını belirtti.

Prof. Dr. Sümbül, Çukurova Üniversitesi’nin geçmişinde ve bugününde emeği geçen herkese teşekkür etti ve üniversitenin geleceğe dönük hedeflerinden bahsetti. Ayrıca, üniversitenin kuruluşundan günümüze uzanan süreci konu alan uzun metrajlı bir belgesel film hazırlıklarının da sürdüğü müjdesini verdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir