Ceyhan Belediyesi ekim ayı meclis Toplantısında konuşan Koç, “2023 yılı bütçesinin gerçekleşme oranlarına baktığımızda ciddiyetten uzak, kurumsallıktan uzak, Ceyhan’a yakışmayan, bürokratlara sorulduğunda ‘bizlik bir şey yok, başkanın talimatı’ gibi cevaplar aldığımız, disiplinsiz bir yönetim ile karşı karşıyayız.  Bunları, 10 günlük toplantılar sonrasında ilgili müdürlüklerin sunumuyla da detaylı bir şekilde görmüş bulunmaktayız. Ayrıca 10 günlük bütçe görüşmelerinde sayın başkanın mecliste olmaması da ‘Ceyhan’ gibi bir derdi olmadığını gösteriyor. Sadece 2023 yılının ilk 9 ayında siyasi görüşü yüzünden işten çıkarılan içi ve emekçilerimizin mahkeme harçlarının, tazminatlarının belediyemize maliyeti 4 milyon 31 bin TL’dir. İşten çıkarılan işçilerin, haksız yere çıkarıldığının en iyi kanıtıdır.” dedi.

Koç, “Göreve geldiklerin en büyük iddiaları olan sosyal belediyecilikte bütçeye baktığımızda sınıfta kaldıkları aşikâr.  Belediyemize hibe edilen iki adet gezici mutfak tırına bütçeden 2 buçuk milyon lira harcama yapılmıştır. O zaman soruyorum, hibe bunun neresinde? Kreşlere ayrılan 2 buçuk milyon liralık bütçenin başka yerlere aktarıldığını da fark ettik. Bu da Ceyhan Belediyesi’nin ne kadar disiplinsiz bütçe hazırladığının göstergesidir. 7 Milyon 600 bin TL’nin konsere, reklama, organizasyona harcandığı görülüyor. Sadece son iki ayda verilen konserlerin maliyeti 5 milyon liraya yakındır.  Ceyhanlı hemşerilerimiz tozdan, kumdan, çamurdan, hizmetsizlikten yakınırken bu tür bilinçsizce harcamaların yapılması tam bir akıl tutulmasıdır.” diye konuştu.

Ceyhanlı vatandaşların hizmet beklediğini belirten Zafer Koç, “Belediyemizin en önemli müdürlüklerinden olan Temizlik İşleri Müdürlüğü kendilerine emanet ettiğimiz 109 milyon liralık bütçeyi yerinde kullanamayarak bir belediyenin asıl görevi temizlik işlerini bile yerine getirememiştir. Ceyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 75 milyon lirayı nereye harcamış, hangi temizliğe yatırmıştır? Ceyhanlı vatandaşlar için çöp temizliği bile lüks hale gelmiştir. İşçilerin kıdem tazminatı, deprem tazminatları ödenmemektedir. Çukur duruyor, hizmet duruyor, ne hikmetse konserler dur durak bilmiyor. 2023 yılına verilen 470 Milyon liralık bütçe ile herhangi bir yatırım yapamayanlar 2024 yılında 625 Milyon liralık bir bütçeyi nasıl yönetecek?” ifadelerini kullandı.

Koç, “Maalesef, hizmet sunma becerisi olmayan bir yönetim, 2023 yılında Ceyhan’ımıza hizmetlerin düzenli bir şekilde yapılmasını sağlayamayacak. 2024 performans kitapçığını incelediğimizde, 2024’ün Ceyhan için bir kayıp dönem olacağını görüyoruz. 2024 yerel seçimlerinde kaybedilen yılları telafi etmek ve Ceyhan’ı Cumhur İttifakı’nın yönettiği bir belediye yönetimine kavuşturmak için çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu.