İCRALIK ARAÇLAR YEDİEMİN OTOPARKLARINDA GÜVENDE DEĞİL

Adana’da ekonomik sıkıntılar nedeniyle birçok yurttaş, icra borçları nedeniyle motosiklet, traktör, kamyon, otobüs ve otomobil gibi yüzlerce aracını yediemin otoparklarına taşımak zorunda kaldı. Ancak bu otoparklar, mağdurların icra dosyalarını kapatmasının ardından araçlarını geri alamayarak büyük bir güvenlik sorununu gündeme getirdi.

 

MAĞDURLARDAN ÇAĞRI: “BORCUNU ÖDEYEN ARACINI BULAMIYOR”

Mağdur yurttaşlardan biri olan Adana’nın Karataş İlçesi’nde fırın işleten esnaf Soner Kapukaya, iki sene önce 150 bin liralık vergi ve senet borçları nedeniyle aracının icra yoluyla yediemin otoparkına çekildiğini söyledi. Süreç içinde borçlarını ödeyip icralık dosyaların kaldırdığını aktaran Kapukaya, “Borçlarımı ödedim ama yediemin deposunda arabamı bulamadım. Nereye gitsem sonuç alamadım. Yediemin deposu sahipleri yok, muhatap yok. Karakola gidip başvurdum, avukatlarla görüştüm. Aracım ortada yok. Arabamı büyük ihtimalle parçalayıp sattılar. Kimseye ulaşılamıyor. Benim gibi çok sayıda mağdur var. Ben görevimi yerine getirdim, borcumu ödedim. Ben de devletten görevini yerine getirmesini, aracımın bulunmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

 

CHP MİLLETVEKİLİ AYHAN BARUT: “MAĞDURİYETLER ACİLEN GİDERİLMELİ”

CHP Milletvekili Ayhan Barut, icralık araçların yediemin otoparkında yağmalanmasına tepki göstererek, bu durumun vatandaşların mal güvenliğini tehlikeye soktuğunu vurguladı. Ülke genelindeki ekonomik sıkıntıların bu tür mağduriyetlere yol açtığını ifade eden Barut, hükümetin bu sorunlara çözüm bulması gerektiğini belirtti. Vatandaşların yaşadığı mağduriyetin acilen giderilmesi ve benzer durumların önüne geçilmesi için adımlar atılması çağrısında bulundu. İcralık araçların korunması ve yediemin otoparklarının daha etkili bir şekilde denetlenmesi gerektiğini ifade etti.

 

Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıların bu tür mağduriyetlere yol açtığını ifade eden Barut, hükümetin bu sorunlara çözüm bulması gerektiğini belirtti. Vatandaşların yaşadığı mağduriyetin acilen giderilmesi ve benzer durumların önüne geçilmesi için adımlar atılması çağrısında bulundu.