26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan’da Otizm Haftası Etkinliği düzenlendi…

Ceyhan’da Otizm Haftası Etkinliği düzenlendi…

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, Ceyhan Özel Tekfen Eğitim Uygulama Vakfı Merkezi´nde yapılan çeşitli etkinliklerle Kutlandı.

Otizmli bireylere eğitim veren Özel Tekfen Vakfı Eğitim Uygulama Merkezi tarafından yapılan etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmayla başladı. Akabinde Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle yaptığı konuşmada :” Otizm sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir gelişim bozukluğu hastalığıdır. Otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak toplum olarak hepimizin ortak meselesidir “dedi. Başkan Boydak konuşmasını şöyle sürdürdü :”Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, çağdaş toplum ve çağdaş devlet olmanın en önemli göstergelerinden biridir.

Engelli vatandaşlarımızın meslek edinip üretken hale getirilmesi sağlık, Eğitim, Ulaşım ve iyileştirme başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması suretiyle kendi kendilerine yetebilen bireyler haline gelebilmelerini ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak bizim en öncelikli görevimizdir” dedi.

Konuşmaların ardından program; Otizmli öğrencilerin okudukları şiirler, şarkılar ve hazırladıkları resim sergisinin sunumuyla son buldu.

Kutlamalara, Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak Garnizon Komutanı Ayhan Evli, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Topbaş ile Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrencileri ile veliler katıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir