26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bilim-Teknik / CEYHAN’A ELEKTİRİK SANTRALİ…

CEYHAN’A ELEKTİRİK SANTRALİ…

Proje tanıtım toplantısında konuşŸan Proje Müdürü ve Ekton Enerji Elektrik ǜretim yetkililerinden Emrah Akıntürk, özellikle pamuk ve mısır sapları olmak üzere bir çok tarımsal atık kullanılarak elektrik enerjisi üretilecek santralin hayata geçirilmesinin Türkiye’de bir ilk olduğŸunu söyledi.

Ceyhan’da D-400 karayolu üzerinde 38 dönümde 2015 yılında kurulacak elektrik santralinin ülke ekonomisine büyük katkı sağŸlayacağŸını anlatan Akıntürk, şŸöyle konuşŸtu:
“Ceyhan’da Ekton Enerji şžirketi tarafından yapılacak santralde çiftçilerimizin hasat ettiğŸi tarım ürünlerinden pamuk, mısır, ayçiçeğŸi, okalaptüs başŸta olmak üzere bir çok tarımsal atığŸın sapları Kanada’dan getirilecek özel makinelerle toplanacak. Artık çiftçilerimizin de anız yakmaları bu proje ile önlenmişŸ olacak. Toplanan tarımsal atıklar 100 bin ton kapasiteli ambarımızda depolanacak. ǖzel makinelerle işŸlenen tarımsal atıklardan yılda 14 MW elektrik üretilecek. Kurulacak santral ülke ekonomisine büyük katkı sağŸlayacak.”
Santralin kurulmasıyla ilgili izinlerin alındığŸını ifade eden Akıntürk, santralin 2016 yılında elektrik üretimine başŸlayacağŸını belirtti.

Akıntürk, santralin maliyetinin 60 bin avro olduğŸunu kaydetti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir