26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / CEYHAN BELEDİYESİNDE OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANTI…

CEYHAN BELEDİYESİNDE OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANTI…

CEYHAN BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Ceyhan Belediye Meclisi olağanüstü meclis toplantısını Başkan Alemdar Öztürk başkanlığında gerçekleştirdi.
Belediye Meclis salonunda gerçekleşen toplantı bir dakikalık saygı duruşun ardından başladı. Ardından geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Ceyhan Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Adem Kök’ün ruhuna Fatiha okundu.
Meclis gündeminin 2.maddesinde yer alan Belediye Kanununun 18/e maddesi gereği; ihale ile encümence satılmak üzere encümene yetki verilmesinin görüşülmesi talebi oy çokluğu ile kabul edildi.
Toplantıda Ceyhan’da 7 yıl görev yaptıktan sonra Erzurum’un Palandöken ilçesine atanan Kaymakam Gürbüz Karakuş’a oy çokluğuyla Fahri Hemşehrilik Beratı verildi.
Daha sonra önceki meclis toplantısında müşterek komisyonlara havale edilen raporlar görüşüldü.
Buna göre:
Gündemin 4.maddesindeki Evsel Atık Tarifesinin belirlenmesi hususu oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündemin 5.maddesindeki İmar Tadilatı görüşülerek oy birliği karara bağlandı.
Gündemin 6.maddesindeki Cadde ve Sokak isimlerinin değiştirilmesi talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 7.maddesinde yer alan ve Sarımazı Mahallesi’nde bulunan Sağlık Ocağı tahsisinin kaldırılması talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 8.maddesinde yer alan Mercimek Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait üzerinde ev yapılmış olan arsaların 4706 Sayılı Kanun gereğince arsayı kullananlara satışının yapılması talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 9.maddesinde yer alan Mustafabeyli Belediyesi tarafından daha önce satılan arsanın devrinin görüşülmesi hususu oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 10.maddesi gereği Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan ve daha önce ihalede satılan arsaya karşılık şikâyet dolayısıyla başka bir arsa verilmesi talebi görüşüldü ve
oy birliğiyle ile kabul edildi.
Gündemin 11. ve son maddesinde ise daha önce Müşterek Komisyonlara Havale edilen 6360 Sayılı Kanun gereğince kapatılarak yine aynı adla Ceyhan Belediyesi’ne katılan Değirmendere Mahallesi’nde bulunan 101 ada 49 nolu ve 36.020,80m²’lik parsel (eski 640 parsel)yine 6360sayılı Kanun gereğince Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyon kararı ile Ceyhan Belediyesi’ne devredilmiştir. Bu konuda ilgili parselin parsellenerek hak sahiplerine satılması talebi görüşülüp oy birliği ile kabul edildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir