25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / BAYRAM HAYVANLARI GÜNÜ İLE AYNI GÜN…

BAYRAM HAYVANLARI GÜNÜ İLE AYNI GÜN…

Bu yılki Kurban Bayramı, Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne denk geliyor. Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı Fevziye Özkan ve İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş, hayvanlara acı çektirmeden ibadet yapılması görüşünde birleşti.
Bu yıl 4 Ekim’de başlayacak olan Kurban Bayramı, Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne denk geliyor. Bu durum, hayvanların acı çektirilerek bilinçsizce kesilmelerini akla getirirken; Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı Fevziye Özkan ve İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş’ten ortak bir görüşte birleşti. Kurbanlık hayvanların bilinçsizce kesilerek onlara acı çektirilmemesi gerektiğini dilen getiren Özkan ve Yücelmiş, kurban kesimlerinin işini bilen kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

“ACI ÇEKTİRMEDEN KESİLMELİ”

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün Kurban Bayramı’nın 1. gününe denk gelmesini talihsizlik olarak yorumlayan Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı Fevziye Özkan, bu durumun 40-50 yılda denk geldiğini belirterek, “Bizim İslami bir koşulumuz var buna da karşı değiliz elbette. Ama hayvanlar o kadar kötü koşullarda kesiliyor ki, hayvanlara acı çektiriliyor. Elbette ibadet yapanlara bir şey söyleyemeyiz ama bunu mutlaka dini koşullarda, vicdani koşullarda yapmalarını istiyoruz. Kaçak kesimlerin önlenmesini talep ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığına sonuna kadar katılıyoruz. Eğer hayvanlar illa ki kesilecekse acı çektirmeden kesilmelidir” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir