27 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Çetin bir yılını anlattı…

Çetin bir yılını anlattı…

Çetin, basın toplantısında, sözlerine, ”Bundan tam bir yıl önce “Hayallerimiz var bizim” diyerek göreve başladık. Özgür, modern, insanların barış içinde yaşadığı, kültür ve sanatla nefes alan bir Çukurova hayal ederek yola çıktık. Kalıplara sıkıştırılmış bir belediyecilik anlayışı yerine, insan odaklı hizmetin üretildiği, toplumsal dayanışmanın güçlendiği, öncü, örnek, halkla iç içe ve katılımcı bir yönetim anlayışının hâkim olduğu bir Çukurova için kolları sıvadık” diyerek başladı.

”Geride bıraktığımız bir yıl içinde, belediyenin temel görev ve sorumluluklarını yerine getirirken, aynı zamanda kentimizde yaşayan kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk, esnaf, çalışan, emekli, engelli tüm hemşerilerimizi kucaklayan, insan odaklı projelerimizi Çukurova’mızın hizmetine sunduk” diyen Çetin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolumuzu aydınlatan düşünceleri doğrultusunda, toplumumuzun her kesimine eğitimi, kültürü, sanatı, sporu, sağlığı ve modern yaşamın tüm unsurlarını taşımayı en önemli görevimiz bildik” dedi. Çetin, şöyle konuştu:

”Mazbatamızı aldıktan yalnızca iki gün sonra halk günlerinde halkımızla buluşmaya başladık. En önem verdiğimiz konuların başında, vatandaşlarımızın alacağı belediye hizmetlerindeki memnuniyeti artırmak vardı; bunun için Halk Masasını kurduk. Belediyemiz asli görevleri arasında bulunan cenaze hizmetleri vermek, sokaklarımızı asfaltla buluşturmak, yeni parklar yapmak, imar sorunlarını çözmek gibi hizmetlerin yanı sıra Çukurova’mızı kültür-sanat kenti yapma adına, var olan kültür merkezimizi içinde kapalı ve açık sergi salonlarımızın da bulunduğu Orhan Kemal Kültür Merkezi’ne dönüştürdük. 19 Mayıs ve Çanakkale Zaferi ruhuyla birçok etkinlik düzenleyip, tiyatrodan konserlere, sinema günlerinden meslek kurslarına kadar birçok işin altına imzamızı attık.

Daha aydınlık, daha çağdaş ve daha engelsiz bir Çukurova diyerek çıktığımız bu yolda, asla sadece asli görevlerini yerine getiren, halktan uzak bir belediyecilik anlayışı sergilemedik. Bilim merkezi, Jurassic park, semt kreşleri, su oyun parkı, emekliler evi, konsept sokaklar gibi onlarca proje için çalışmalar başlatıp adımlar attık.

Bu 365 gün boyunca neler yaptığımızı kitabımızın ilerleyen sayfalarında tüm ayrıntılarıyla tanık olacaksınız. Elbette dolu dolu geçen bu bir yılı kitabımıza sığdırmak pek mümkün olmadı. Zor geçen günlerimize, karşımıza çıkan engellere ve saldırılara kitabımızda özellikle yer vermedik. Çünkü biz bu yola mutlu bir Çukurova kurmak hayaliyle çıkarken, her türlü zorluğu, haksızlığı göze almamız gerektiğini biliyorduk. Sizlerin desteğiyle geldiğimiz bu görevde, yine sizlerden aldığımız güçle Çukurova’mızı aydınlık yarınlara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir