26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Büyükşehir’den doğal yumurta satışı…

Büyükşehir’den doğal yumurta satışı…

Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma projeleri arasında yer alan Salma Tavuk Projesi’nde köylülerin ürettiği yumurtaların pazarlaması hızlandı. ‘Biyumurta’ markasıyla 60 kuruştan satışa sunulacak yumurtaların ilkleri Başkan Hüseyin Sözlü’ye hediye edildi.
Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla uygulamaya koyduğu kırsal kalkınma projelerinden Salma Tavuk Projesi’ni Aladağ, Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçelerinde uyguladı. 80 köylüye 495’er adet olmak üzere toplam 40 bin yumurta tavuğu dağıtıldı. Yılda ortalama 310 yumurta yumurtlayan, ‘Atak S’ cinsi tavuklarla birlikte köylülere kümes, yem, otomatik suluk, yemlik, folluk ve veterinerlik desteği de sağladı. Projeden yararlanan köylülerin giderlerinin yüzde 50’sini hibe olarak karşılandı. Diğer miktar ise 40 ay faizsiz taksite bölündü. Proje kapsamında yumurtaların satışı için Turgut Özal Bulvarı Polis Evi kavşağındaki Halk Ekmek Büfesi yanında satış noktası oluşturuldu.
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı ve Beldetaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karayandı, yumurta satışına kısa bir zaman kala Aladağ’daki çiftliklerde elde edilen ilk yumurtaları Başkan Hüseyin Sözlü’ye hediye etti. Fatih Karayandı, projede gelinen son nokta hakkında Başkan Hüseyin Sözlü’ye bilgi verdi. Sözlü, Salma Tavuk Projesi’nin kırsal kalkınma için önemli bir adım olduğunu belirtti. Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla uygulamaya koyduğu kırsal kalkınma projeleri köylüye iş, aş olarak yansımaya başlamasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir