19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Büyükşehir Aleyna Tilki’ye 160 bin TL ödedi…

Büyükşehir Aleyna Tilki’ye 160 bin TL ödedi…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı’nın yazılı soru önergesine cevap verdi. Karalar şarkıcı Aleyna Tilki’ye konser ücreti olarak 160 bin TL ödendiğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 6. Oturum’u Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Başkan Zeydan Karalar açılış konuşmasında İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Karalar “Terörün siyaseti olmaz, cinsi olmaz. Nereden gelirse gelsin terörü, terör eylemlerini lanetliyoruz. Hele hele halka, askere polise, memura insanlık dışı terörü şiddetle telin ediyoruz. İstiyoruz, umut ediyoruz ki bunların sonu gelsin. Ama hepimiz biliyoruz ki Türkiye çok stratejik bir yerde. Tarihin her aşamasında çok önemli olmuş bu coğrafya. Bundan sonra da önemli olmaya devam edecek. Biz bunları bilerek tedbir almalıyız” dedi

Yoklama ve mazeretlerin alınmasının ardından Başkan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı’nın 8 Kasım verdiği yazılı soru önergesine yanıt verdi. Karalar konuşmasında “AK Parti Grup Başkanvekili’nin bize tevdi ettiği soruların bir tanesini cevaplıyorum. Alenen Aleyna Tilki konseri yapmasaydınız da emekçilerin alacaklarını ödeseydiniz dedi. Biz biliyorsunuz bayramda o aya kadar olan bütün alacaklarını ödemiştik. Şimdikini çıkarttırıyorum. Geçmişe doğru çok büyük bir alacakları yok. Çok eski alacakları da yok. Ama onu da çıkarttırıyorum inşallah ay sonundan önce size söyleriz. Ona niye vurgu çok da anlayabilmiş değilim. Sanki sadece Adana Belediyesi Cumhuriyet Bayramı’nda konser yapıyor bir görüntüsü vermeye mi çalıştı hangi niyetle onu bilmiyorum. Ama Cumhuriyeti zaten coşkulu kutlamalıyız hep birlikte. Sadece bizim belediye değil AK Partili Belediyeler de konser verdiler, veriyorlar. Bunu hiç absürt bir tarafı yok. Garipsenecek bir tarafı yok. Eleştirecek bir tarafı yok. Hangi amaçla gündeme getirdi onu çok bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Karalar, Aleyna Tilki konserine ödenen ücreti de paylaştı. Karalar “Daha önce yaptığımız ihalede sanatçı 160 bin TL yazılmış. Yüklenici firma muhtemelen Aleyna’ya daha fazla para ödemiş olabilir. Çünkü artık hiçbir sanatçı 150 bin TL’ye gelmiyor. Ama biz yılda bir kez ihale yapıyoruz. Bu tür etkinliklerin başta fiyatlarını bağlıyoruz. Ve sanatçı fiyatı orada 160 bin TL yazıldığı için biz Aleyna’ya 160 bin TL ödemişiz. Resmi olarak bu tür etkinlikleri ihaleyle yapıyoruz. Hangi etkinliği yapacaksak sanatçıların bedelleri teker teker yazılıyor. Ve o parayı siz yükleniciye ödüyorsunuz. Yüklenici kaç para ödemiş onu ben bilmiyorum. Onu sormam da beni de ilgilendirmiyor” diye konuştu.

Başkan Karalar’ın konuşmasının ardından meclis gündemine geçildi.

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir