Büro Emekçileri Sendikası (BES) Adana Şubesi’nin 10. Genel Kurulu Salman-ı Pak Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Sabah saatlerinde üyelerin gelmesiyle genel kurul başladı. Saygı duruşu ile başlayan genel kurulda bir konuşma yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Adana Şube Başkanı Fatma Güney Sarıoğuz, kamu çalışanlarının her koşulda çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

Pandemi dönemini, deprem dönemini maliye çalışanları olarak yaşadıklarını belirten Sarıoğuz, “Pandemine dışarıya hasret kaldık. Herkes gibi bizlerde çok etkilendik. Tam pandemiyi unutmaya başladığımızda bu kez depreme yakalandık. Depremde herkes evlerinden pijamalarıyla çıktı. İnsanlar evlerine giremediler. Ancak biz depremin yaşanmasının sabahında maliye çalışanları olarak işe çağrıldık. Çalışmalarımızı yürüttük” dedi.

Deprem ve pandeminin yanı sıra bir diğer olumsuz sürecinde kendileri için Toplu İş Sözleşmesi dönemi olduğuna dikkat çeken Sarıoğuz, bizim için bu da bir felaket oldu. Hem de geleceğini bildiğimiz bir felaketti. Çünkü yapılan zam oranları ortada” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından genel kurul devam etti. Yapılan seçimlerde mevcut başkan Fatma Güney Sarıoğuz’un listesi tekrar seçildi