7 Mayıs 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Berna Ateşoğlu Sanat Günleri final yapıyor…

Berna Ateşoğlu Sanat Günleri final yapıyor…

Altınoran Düşünce Sanat Derneği tarafından düzenlenen 5. Berna Ateşoğlu Sanat Günleri, bugün gerçekleştirilecek iki etkinlikle final yapacak.

Altınoran Düşünce Sanat Derneği etkinlikler arasında yer alan ve her yıl 8 Mart Emekçi Kadınlar gününe denk gelecek şekilde organize edilen 5. Berna Ateşoğlu Sanat Günleri etkinlikleri, ATUR Adana Turizm Seyahat Acentası Salonu’nda Oda Müziği Konseri ve Şiir Dinleti ile sona erecek.

Ekinliğin finalinde Ezgi Tekgül flüt, Arzu Mustafayeva ise piyano performansı sergileyecek. Şiir Dinletisinde ise Zafer Muhtaroğlu Esin Aydın, Yaşar Ateşoğlu,Sevil Karabulut, Nazan Balcı, Yeşim Yalçın Mendi, Pelin Emrahoğlu, İlknur Solmaz vr Edip Kuzey Akten yer alacak.

Altınoran Düşünce Sanat Derneği Başkanı Dr. Haluk Uygur, etkinliklere yoğun bir katılımın olduğunu belirterek, Berna Ateşoğlu Sanat Günleri’nin başlama hikayesini şöyle anlattı:

“Biz onu (Berna Ateşoğlu) yaklaşık otuz yıl önce önemli bir sivil toplum kuruluşu içerisinde tanıdık. Tanışıklığımız sanat alanında yaptığımız sıkı iş birliği sayesinde dostluğa dönüştü. Bu dostluğu, gücü yurtdışına taşan etkinlikler, festivaller ile büyüttük. Adana’da sanatın bir parçası olarak tanıdığımız Berna Ateşoğlu’nun diğer bir özelliği ise kadın hakları konusundaki bakışıydı. O daima kadınların yaratıcı gücüne işaret eder, bu gücü kullanan kadınları örnek göstererek, başarının sağlanacağını savunurdu. Ezilen, dayak yiyen kadınları korumaya alarak değil; içindeki yaratıcı gücü harekete geçirip, kendini var etmesini sağlayarak toplum içinde hak ettiği yere kavuşturabileceğimize inanır ve bunun için içinde bulunduğu sivil örgütlerinde çalışmalar yapardı. Nitekim; böyle bir çalışmanın ilk adımını atmak üzere başında bulunduğu bir sivil toplum kuruluşu ile gittiği Anitkabir’de hastalanarak, yaşama veda etti. Sevgiyi, özgürlüğü, vefayı, sabrı, umudu yaşam biçimi yapmış, bunları temsil eden turnayı sembol olarak seçmişti. ‘Unutulmuş Çocuklar Haydi Hayata’, ‘Kadınım, Bireyim, Özgürüm’,
‘Okulda Diyabetle Yaşam’ gibi ulusal düzeyde projelere imza atmıştı.
Bu nedenlerle biz Altınoran olarak onun yakınında olan diğer kurumlarla da iş birliği yapmak suretiyle, her 8 Mart tarihine rastlayan günlerde onun anısına, konusu kadın olan bir dizi etkinlik yapmaya karar verdik. Böylece onun yaşadığını hissettirmeye çalıştık. Bu yıl beşincisini yaptığımız Berna Ateşoğlu Sanat Günleri işte böyle doğdu.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir