28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Belediyeden seminer…

Belediyeden seminer…

CEYHAN BELEDİYESİNDEN MUTLU AİLE, HUZURLU TOPLUM SEMİNERİ
Ceyhan Belediyesi tarafından kültür hizmetleri kapsamında ‘mutlu aile huzurlu toplum’ konulu aile eğitim semineri düzenlendi.

Murat Göğebekan Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Öztürk, toplumun en küçük atom parçası olan ailenin sağlam bir yapıda olmasının beraberinde huzur, mutluluk ve başarı getireceğini ifade ederek “önce kendi ailemizle mutluluğu ortaya koymalıyız ki hayattan zevk alalım. Mutlu olabilmemiz için olumlu düşünüp dostlarımızın iyi taraflarını görelim. “ dedi.

Alemdar Öztürk, sağlam bir aile yapısına her zaman ihtiyacımız olduğunu, istikbalin yeni Türkiye’sini milletin güçlü aile yapısının teşkil edeceğini ifade ederek “Aile, toplumumuzda çok önemli bir yeri olan kurumdur. Bireyler aileleri, aileler toplumu, toplumlar da ülkeleri meydana getirir. Aile, bir milletin çekirdeğidir. Dolayısıyla bireyler ne kadar sağlam ve sağlıklı olursa, ailelerde o kadar huzurlu olacaktır. Huzurlu ailelerden meydana gelen toplum da o kadar sağlam karakterli olacaktır. Bunun için dinimizde ailenin önemi büyüktür. Aile fertleri arasında, eşler arasında, anne- baba ve çocuklar arasında bir takım haklar ve sorumluluklar vardır. Bunları biz cemaatimize, öğrencilerimize anlatırken, önce kendimiz huzurlu, mutlu ve güçlü bir aile temelini atmalıyız ve sağlam bir aile yapısı nasıl olur bunun örneğini ve modelini çevremize biz göstermeliyiz. ” diye konuştu.

Yüreğir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli Sosyolog Ümran Coşkun “Yaşam döngüsü içinde önemli bir yere sahip olan evliliğin ve ailenin kalitesi, sadece bireyin hayatını değil, toplumun huzur ve dengesini de etkileyen önemli bir unsurdur. Evlilik ilişkisini sağlıklı ve dengeli yaşayan fert, taşıdığı huzuru hayatın her sahasına yansıtacaktır. Mutsuz bir evlilik içinde bocalayan birey ise kendisi ile birlikte yakın çevresini, dolayısıyla da toplumu olumsuz bir şekilde etkileyecektir.” Dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana soya üretiminde Türkiye birincisi oldu…

Adana, 2023 yılında soya üretiminde Türkiye birincisi oldu. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023 …

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir