26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Baskılara karşı mücadele edeceğiz…

Baskılara karşı mücadele edeceğiz…

Adana Eğitim Sen Şubesi’nin yürütme kurulu adına bir açıklama yapan Hüseyin Kaya, eğitim emekçilerine, üyelerine karşı uygulanan baskılara karşı mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtip “Sonunu kadar mücadele” dedi.
Konu hakkında bir açıklama yapan Kaya, okullardaki mobbing ve soruşturma baskılarının devam ettiğine işaret etti. Kaya açıklamasında şunları söyledi. “Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işyeri bazında en çok üyeye sahip olduğumuz okullardan biridir. Eğitim Sen’li arkadaşlarımızın demokratik, laik, bilimsel eğitimi savunan bir görev anlayışıyla hareket etmektedirler. Bu durum yöneticiler ve diğer kesimlere rahatsızlık yarattığını düşünüyoruz.
Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 2019 yılı Ekim ayında göreve başlayan okul müdürü ile öğretmen ve yardımcıları arasında oluşan iş yeri sorunları karşılıklı iletişim çerçevesinde çözülmeye çalışılmıştır. Sendikamız üyeleri, okuldaki sendikasız ve diğer sendikalara üye olan eğitim emekçileri Okul Müdürü ile aralarındaki problemler büyümüştür.
Eğitim Emekçileri çalışma koşullarında karşılaştığı sorunlar ile ilgili okul müdürü ile yaptığı görüşmelerde olumsuzluklar ile karşılaşmış. Keyfi uygulamalar, önerileri dikkate almama, yasalara dahi muhalefet yapabilecek derecede baskılar ile karşılaşılmıştır. Uzun süre çözümü için iş yerinde mücadele edilse de konu memurun dilekçe hakkını kullanması çerçevesinde Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmiştir. Dilekçe hakkının kullanımı Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından engellenmeye çalışılmış, resmi yollarla dilekçe İlçe Milli Eğitime ulaştırılmıştır.
Okul müdürü de soruşturma başlama sürecinden önce karşı şikayette bulunmuştur. Oysa okul müdürü daha önce hiçbir çalışana resmi bir uyarıda bulunmamıştır. Soruşturmanın selameti açısından görev yeri değiştirilmesi gereken okul müdürü yetki ve çevresini kullanarak görevine devam ettirilmiştir.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir