19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / ÇGC ödül töreni

ÇGC ödül töreni

ÇGC ödül töreni
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) tarafından düzenlenen geleneksel Basın Özendirme Yarışması’nda ödüle layık görülen gazetecilere ödülleri törenle verildi.

Sular VIP Salonu’nda düzenlenen programda konuşan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, gazetecilerin sorunları olduğu kadar topluma karşı sorumluluklarının da olduğunu belirterek, özellikle yerel basına ayrı bir önem verilmesi gerektiğini dile getirdi. Esendemir, bu tür etkinliklerle yerel basında çalışanların teşvik edilmeye çalıştıklarını kaydetti.

Esendemir, “Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Basın Yarışması Ödül Törenine hoşgeldiniz.

Bugün burada 2013 yılı içerisinde yapılan çalışmaları ile yarışmaya katılan 39 arkadaşımızın 78 eıi arasından ön ve üst juri tarafından ödüle layık görülen arkadaşlarımıza ödüllerini hep birilkte vereceğiz.

Ben huzurunuzda yarışmaya katılan ve ödül alan tüm tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum,

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti 15 Nisan 1975 tarihinde Merhum Çoban Yurtçu ve arkadaşları tarafından kurulmuştur… Bugüne kadar Çoban Yurtçu, Erdoğan Varol, Kurtar Çakın, Çetin Yiğenoğlu ve Tamer Ünal başkanlık yapmıştır.

Cemiyetimiz Türkiye’de Bakanlar Kurulu kararı ile kamu yararına çalışan dernek statüsünde olan 5 ilin basın meslek örgütünden birisidir. Cemiyetimizi bugünlere getiren, hayatını kabeden üyelerimizi rahmet, halen yaşamını sürdürenleri minnetle anıyor ve teşekkür ediyoruz.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin tamamı Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilen Sarı basın kartı taşıyan bölgemizdeki tek cemiyettir ve üyelerimizin tamamı geçimini bu alandan temin etmektedir.

Cemiyetimiz korsan gazete ve gazeteciler ile mücadelede etmektedir. Bu vesile ile toplumun tüm kesimlerinin özellikle dini ve milli bayramlarda, seçim süreçlerinde ve önemli bazı günlerde ortaya çıkan sözde gazete veya gazetecilere karşı dikkatli olmaları gerekmektedir.

Bugün ülkemiz çok önemli bir süreçten geçmektedir. Biz gazetecilerin önemli sorunlarının yanı sıra ülkemize karşı da önemli sorumluluğu bulunmaktadır. Zor şartlarda meslek mücadelesi veren arkadaşlarımızın sendikal güvenceleri yok denecek kadar azdır.

Özellikle yerel basın bölgemizdeki tüm dinamiklerin sesi olurken tiraj ve ilan geliri açısından beklenen düzeyde değildir ve bu olumsuzluk çalışanların ekonomik darboğaza girmesine neden olmaktadır.

Bizim talebimiz görevini en iyi şekilde yaptığına inandığımız yerel gazetelerin okunmasını teşvik etmek ve onların reklam gelirlerini artırıcı yolları teşvik etmektir. Böylelikle kaliteli gazeteler tirajlarını artırarak daha çok ilan gelirine de kavuşacaktır. Buradan tüm hemşehrilerimize yerel gazete okuma çağrısında bulunuyorum. Her gün binbir emekle harmanlanan gazetelerimizde Adana ile ilgili tüm haber ve yorumları bulmanız mümkündür. Gazetelerimizin yaşamasında Adanalıların katkısı çok ama çok önemlidir.

Adana basını olarak kavga değil barış havasında, sırt sırta mücadele etme ve şehrimizi en iyi şekilde tanıtma çabasındayız.

Çünkü Adananın eski imajını değiştirmeliyiz.

Adana, içerisinden geçen nehirleri, gölleri ve sulama kanalları ve portakal çiçeği kokusuyla da Dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olacak kapasitededir…

Yakın gelecekte inşallah bu gerçeklik günyüzüne de çıkacaktır.

Bu akşam törenimize büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’ye huzurunuzda teşekkür ediyorum.

Ayrıca, bugün burada bizleri yalnız bırakmayarak törenimizi onurlandırdığı için Sayın Valimiz Mustafa Büyük’e, katılan tüm belediye başkanlarımıza, sivil toplum örgütlerinin değerli temsilcilerine, değerli misafirlerimize ve kendileriyle her zaman gurur duyduğumuz değerli gazeteci dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise yerel yönetimler olarak yerel basına ayrı bir önem verdiklerini belirterek, “Demokratik kültürlerde halkın bilgilendirilmesi, kamu yararının gözetilmesi konularında basın sektörüne büyük görevler düşüyor. Özellikle yerel gazetelerin bu konudaki duruşu takdire şayandır. Biz görevini en iyi şekilde yapan basın emekçilerinin yanındayız. Yerel yönetim olarak herkese eşit mesafede olmaya gayret edeceğiz. Ayrıca basın emekçilerinin meslek örgütü olan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin de yanında olacağız. Bugün burada ödül alan basın emekçilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise, insan hakları ve anayasal haklar çerçevesinde basının mutlaka özgür olması gerektiğine dikkat çekerek, “Bu büyük görevi yerine getirilmesinde yerel basın, en önemli ayaklardan birisi olmuştur. Yerel basının ayakta kalabilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerek. Çünkü onlar bizlerin samimi sesidir” şekilde konuştu.

ÖDÜL ALANLAR:

Haber Dalı’nda Adana Haber Gazetesi’nden Ahmet Akgün (başarı), Zaman Gazetesi’nden Ebubekir Koran (mansiyon),

Haber Fotoğraf Dalı’nda Akşam Gazetesi’nden Soner Kan (başarı),

Spor Haberi Dalı’nda Günaydın Gazetesi’nden Tarık Akcan (başarı) ve Çukurova Pres Gazetesi’nden Kenan Kutay (mansiyon),

Spor Röportajı Dalı’nda İrfan İşisağ (başarı),

Spor Fotoğraf Dalı’nda Adana Haber Gazetesi’nden Hasan Hüseyin Türk (başarı),

Araştırma – İnceleme Dalı’nda Adana Haber Gazetesi’nden Rıfat Söylemez (başarı), Günaydın Gazetesi’nden Vural Köse (mansiyon),

Güncel Yazı Dalı’nda Çukurova Pres Gazetesi’nden Murat Yıldız (başarı) ve 5 Ocak Gazetesi’nden Sefa Saygıdeğer (mansiyon),

Röportaj Dalı’nda, Milliyet Gazetesi’nden Mine Bekiroğlu (başarı),

Sayfa Düzeni Dalı’nda Adana Haber Gazetesi’nden Songül Güler (başarı),

TV Haberi Dalı’nda NTV’den Hasan Uylaş (başarı),

TV Haber Proğramı Dalı’nda TRT’den Mustafa Özen (başarı),

TV Proğramı Dalı’nda Akdeniz TV’den Zafer Geyik (başarı)

ÖZEL ÖDÜLLER

TSYD Onursal Başkanı Nihat Geven, Çaban Yurtçu özel ödülü, İlkhaber Gazetesi’nden Tevfik Dinçkalmış Mustafa Gümüşdamla özel ödülü, 5 Ocak Gazetesi’nden Murat Yıldırım’a Sabancı Özel Ödülü, Fashion VIP Dergisi’nden Zafer Şahin ise Ali Hoşfikirer Özel Ödülü’ne layık görülürken, Toros Gazetesi’nden Ahmet Kırmızıdal, Egemen Gazetesi’nden Düzgün Coşkun, Kent Gazetesi’nden İnci Çeliköz, NTV Spor Servisi’nden Emre Gönlüşen, Fox TV’den Murat Güloğlu ve Kanal D TV’den İrfan Değirmenci ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin internet sayfasının yapımına katkılarından dolayı Aycan Demirel’e de ÇGC özel ödülleri verildi.

Törene Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Salih Gökçe, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Baro Başkanı Av.Mengücek Gazi Çıtırık, CHP 23.Dönem Milletvekili Hulusi Güvel, Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, Sarıçam Kaymakamı Mehmet Ali Kayhan, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Bilim Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adem Ersoy, Çukurova Belediye Başkanı Av. Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TUİK Adana Bölge Müdürü Durmuş Ali Şahin, Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi, CHP Kadın Kolları Başkanı Av.Rukiye Cinkılıç, İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, TSYD Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz, ASGD Adana Şube Başkanı Arif Basri Baş, TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, gazeteciler ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Gecede Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne yaptığı katkılar nedeniyle, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye plaket verildi.

 

 

/a>

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir