20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan Ticaret Merkezinin temeli atıldı

Ceyhan Ticaret Merkezinin temeli atıldı

Ceyhan Ticaret Merkezi’nin temeli atıldı
198 bin metrekare alan üzerine kurulacak ve 2 yıl sonra hizmete girecek Ceyhan Ticaret Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Valisi Mustafa Büyük, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, meslek odalarının başkan ve yöneticileriyle çok sayıda konuk katıldı.
26 Haziran 2014 Perşembe 19:42
Yazdır

Açılışta konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Tarihi bir günde, Ceyhan’a hizmet noktasında bir araya gelindiğini belirterek, kamulaştırmada kolaylık sağlayan Türker ve Payaslı ailelerine teşekkür etti. Başkan Hüseyin Sözlü, “Burada başlangıç noktamız şehir dışına çıkarılması gereken otogalericilerle, keresteciler adına site oluşturmak üzereydi. Otogalericiler, keresteciler, yeni hal kompleksi, mobilyacılarla birlikte 6 iş kolu bu bölgede toparlanacak, çağdaş bir mekanda, çağdaş bir zeminde, Ceyhan’ımıza yaraşır bir şekilde hizmet edecekler. Böylece Ceyhan ekonomisi kalkınma yolunda önemli mesafe alacaktır. Bu projenin hazırlanmasında, bölgenin Ceyhan’a kazandırılmasında pay sahibi olan müteşebbisler Gürkan Göçer ve Bektaş Avcı’ya da çok teşekkür ediyorum. Nihayetinde kamu bir iş yaptırırken yerli müteşebbislerin önünü açmak, ekonomimizin temel yapısına uygun hareket etmek zorundayız. Kendileri başarılı bir şekilde, Ceyhan’ın esnafına henüz yük bindirmeden işi bu noktaya kadar taşıdılar ve bundan sonrasını da tamamlayacaklarından kuşkumuz yok” dedi.

YATIRIM TAMAMLANDIĞINDA 100 MİLYON LİRALIK DEĞER ARZ EDECEK

Yatırım sona erdiğinde yararlanacakların değer elde edeceğini söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, “İlgili kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri güzel bir işbirliği örneği ortaya koymuşlardır. İnşallah bu yatırım tamamlandığında yaklaşık 100 milyon liralık bir değer arz edecektir diye düşünüyorum. İşyeri sahipleri işyerlerini aldıktan sonra da en az yüzde 50 değerinde kazanç hanelerine ekleneceğinden şüphem yok. Bunu, devam ettirdiğim Ceyhun Kent konutlarından yaşadığım tecrübemle sizlerle paylaşıyorum. 70 bin liraya verdiğimiz konutları, hak sahipleri anahtar tesliminin ardından 125, 130 bin liraya devretmişlerdir.

Burada da hassasiyetimiz hemşehrilerimizi işyeri sahibi yapmak, Ceyhan’ın işyeri ihtiyacını çağdaş ölçülerde karşılamak ve Ceyhan’e hizmetimizi devam ettirmek olacaktır” diye konuştu.

HİZMETTE SİYASET OLMAZ-CEYHAN’E HİZMETE DEVAM

Ceyhan’a hizmete devam edeceğini açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Üzerinde bulunduğumuz bulvar, Ceyhan Belediye Başkanlığı dönemimizde hafriyat dolgusuna başladığımız ama bazı hukuki gerekçelerle engellendiğimiz bir bulvar. İnşallah bunları da yeni dönemde tamamlayıp, Şehit Gazeteci İlhan Egemen Darendelioğlu’nun adını vereceğiz. Bu bulvarı D-400 Karayolu’yla buluşturacağız. Ceyhan Belediye Başkanlığım döneminde AB’den Adana’ya aktarılan en büyük hibe projesini, 22 milyon avroluk hibe projesini Ceyhan’a kazandırdık. Büyükşehir Belediyelerinin dahi AB müktesebatına göre böyle hibe projelerini alamadığı bir dönemde Ceyhan Belediyesi, 22 milyon avroluk bir yatırım maliyetinin Ceyhan halkının sırtına yüklenmesini engellemiştir. Ceyhan’da temel altyapı hizmetleri konusunda bir sıkıntı yoktur. 3 dönem belediye başkanlığını yaptığım Ceyhan’la ilgili fiziki altyapı problemleri çözülmüştür. Ceyhan’a hizmet aşkımız bitmez. Ben romantik bir adamın, sevgi, saygı her zaman hayat felsefemizde önemli yer tutar. Siyasi tercihimizde Ülkücülüğü tercih etmemizin altında da bu vardır. Romantizm hayatımızda her zaman yer tutmuştur. Duygusal bir yapımız vardır. Ceyhan’a olan bağım ve muhabbetim devam ediyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Ceyhan’da yaşamaya devam ediyor ve Ceyhan’a hizmetlerini devam ettirecek. Ceyhan Belediyesi’nin de Adana Büyükşehir’le işbirliği ya da destek talebi noktasında ne ihtiyacı varsa, elden geldiğince karşılayacağımızı siz değerli hemşehrilerimin önünde ifade etmekten şeref duyarım. Hizmette siyaset olmaz. Her türlü siyasi mülazanın dışında Eski Ceyhan Belediye Başkanı, Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Ceyhan’ın hizmetinde ve emrindeyim. Değerli Belediye Başkanımızın da işbirliği hususunda bir talebi olursa, bütün samimiyetimle yanlarında olduğumu bilsinler.

Üstlendiğimiz görevlerde elbette bir mücadelenin, bir çalışmanın, çabanın yeri vardır ama şunu da söyleyeyim, Cenab-ı Allah’ın nasip sınırına da inanıyoruz, Ceyhan Belediyesi’nin siyasi adres değişikliği ve belediye hizmetlerinin yütürülmesi noktasında bir hazımsızlık içinde değilim, Allah’a, kadere, nasibe inanan bir memleket evladı, bir Müslüman Türk çocuğu olarak da Ceyhan’ın üzerimdeki hakkını biliyorum. Ceyhan’a haksızlık yapmak gibi bir düşüncem kesinlikle yok. İnşallah bu yolu da, Ceyhan’ın sahil yolunu da Ceyhan’ın hizmetine en yüksek standartta sunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

VALİ MUSTAFA BÜYÜK’E TEŞEKKÜR

Açılışa katılan Adana Valisi Mustafa Büyük’e teşekkür eden Başkan Hüseyin Sözlü, “Adana’da birlikte görev yaptığımız Sayın Valimiz, Ceyhan’a teşrif ederek bizleri şereflendirdiler. Böyle hayırlı uğurlu ve önemli bir yatırım için Ceyhan’a gelmemiz nasip oldu. İnşallah 5 yıllık dönemde Adanamızın her noktasında hayırlı işlere imza atacağımızdan, kendileriyle uyumlu bir çalışma ortaya koyacağımızdan hiç şüphemiz yok” dedi.

Adana Valisi Mustafa Büyük de, açılışa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Büyük sözlerini şöyle sürdürdü: “ Ceyhan’da böyle hayırlı bir hizmete başlangıç yapılacak bir güne eşlik ediyoruz. Kaymakam, vatandaş, esnafla görüştük. Hastane inşaatı devam ediyor, kültür merkezi inşaatı bitmiş, inşallah bir süre sonra açılacak. Burada da Ceyhan Ticaret Merkezi gibi önemli bir tesisin temel atma törenindeyiz. Böyle bir alanda farklı işkollarından insanların çalışacağı bir merkezin önemini biliyorum ve temel açılışında bulunmak önemli. Kısa sürede biter inşallah. Şehirlerin kalkınmasında bu tür düzenli iş merkezlerinin etkisi büyük. Burada iş yapacak insanların gelecek adına ufukları açılacak. Gelenler kazançlı çıkacak, gelmeyenler sonradan keşke önceden gelseydik diyecek. Adana’daki görevimiz arasında, kurumlararası işbirliği konusuna katkı koymak da var. Adana’ya geldiğimden bu yana gördügüm sevgi ve ilgiyi sevinçle karşılıyorum. Umarım elimizden geldiğince onlara hizmette başarı gösteririz ve bu sevgiye layık oluruz.İnşallah merkezin açılışında da bulunuruz.”

Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.

CEYHAN TİCARET MERKEZİ

• 198.000 M2 Lik bir arazi üzerinde yapımına başlanan Ceyhan’ın Cumhuriyet tarihindeki en büyük projesi

• 2011 yılında projelendirilen CTM Ceyhan Özel teşebbüsü bir araya gelerek meydana getirdi.Ceyhan Oto galericiler başkanı,Keresteciler başkanı,Sanayi sitesi başkanı,Elektrikçiler başkanı ve Esnaf kefalet kooperatif başkanlarının bir araya gelerek kurdukları İşyeri yapı kooperatifi ile start aldı.

• Proje Ceyhan Oto galericiler sitesi,Ceyhan Mobilyacılar sitesi,Ceyhan Hal kompleksi,Ceyhan Keresteciler Sitesi,Ceyhan İnşaatçılar ve elektrikçiler sitesi ile Ceyhan yeni sanayi sitesi olmak üzere 6 ayrı imalat ve ticaret gurubunu bir birinden ayrı fakat tek bir çatı olacak olan Ceyhan Ticaret Merkezi altında toplayacak.

• Projenin maddi değeri yaklaşık 70 milyon tl olup şimdiye kadar 13 milyon tl yatırım harcaması yapıldı.

• 2011 yılından bu yana;

1. S.S Ceyhan Ticaret Merkezi İşyeri yapı kooperatifinin kurulması

2. Arazi tespiti ve alımı

3. Alınan arazinin ifraz tevhit ve imar çalışmaları

4. Ceyhan Ticaret Merkezinin tüm plan ve mimari projelerinin çizilmesi

5. Projenin finans ve kredi işlemlerinin tamamlanması

6. Kazı ve hafriyat işlerinin yapılması

Tamamlanarak ;

7. Temel atma aşamasına gelindi..

• Projenin tamamı Türkiye Finas Katılım Bankası tarafından kredilendirildi

• Proje 2 yılda tamalanacak

• Projede söz konusu siteler dışında ;

1.Banka

2.Noter

3.Ptt merkezi

4.Alış veriş merkezi

5.Çok amaçlı toplantı salonları

6.Çıraklık eğitim okulu

7.Butik Otel

8.Park ve spor sahaları bulunmakta

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir