27 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Avukatlardan ‘birlik’ mesajı…

Avukatlardan ‘birlik’ mesajı…

‘Avukatlar Haftası’, Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Adana Barosu’nca organize edilen kutlamalar, ‘Çocuk Gözüyle Mülteciler Sorunu’ konulu resim yarışması ve ‘Adil Yargılanma İlkesi Işığında Savunma Hakkı’ konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlerin ödüllerinin verildiği törenle başladı. Baro Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen ödül töreninde duygu dolu anlar yaşandı.

Psikolog ve Psikoterapist Garo Topuzoğlu, ‘Avukatlar Haftası’ kapsamında Divan Otel Yaşar Kemal Salonu’nda; ‘Sorunlu Kişilerde Şeytanın Avukatlığı’ konulu bir sunumla avukatlarla buluştu, onlara önemli tüyolar verdi. 5 Nisan’daki ‘Avukatlar Günü’nde ise, savunma hakkının kutsal melekleri, Atatürk Parkı’nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı. Ata’nın heykeline çelenk sundu.

Aynı gün, Adana Adliyesi’nin 5. Katında yer alan Mahmut Esat Bozkurt Salonu’nda düzenlenen etkinlikte de avukatlık mesleğinde 25. yılını dolduranlara birer şükran plaketi sunuldu. Yine aynı günün akşamında da avukatlara yönelik olarak, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen etkinlikte; ‘Ah Bu Evlilik’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Gösterime avukatlar büyük ilgi gösterdi.

Kutlamalar, 7 Nisan’da Divan Oteli’nde organize edilen; ‘İstinaf’ konulu panelle devam etti. Oturuma; Yargıtay 15. Hukuk Dairesi Üyesi Adem Albayrak, Ankara İstinaf Mahkemesi 4. Daire Başkanı Beytullah Metin ve Adana Barosu Başkanı Veli Küçük konuşmacı olarak katıldı. Konunun tüm yönleriyle masaya yatırıldığı toplantıda avukatların merak ettiği sorulara da yanıt verildi.

‘Avukatlar Haftası’ kutlama etkinliklerinin finali ise, HiltonSA Adana Oteli’nde düzenlenen; ‘Hukukçular Balosu’ ile son buldu. Avukatlar, yoğun geçen bir hafta ve iş temposunun stresini baloda üzerlerinden atma fırsatı buldu. Geceye; Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yüreğir Belediye Başkanvekili Hıdır Bahçe de katıldı.

Burada konuşan Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, ‘Hukukçular Balosu’nu, iki yıl aradan sonra yeniden düzenlediklerini hatırlatarak, “Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl ülkemizde yaşanan terör olaylarından dolayı iptal etmiştik. Bugün de Türkiye bir referandum sürecinde. 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasına Türkiye, ‘olağanüstü hal’ durumunda ve kanun hükmünde kararnamelerin hakim olduğu bir ortamda giriyor” ifadesini kullandı.

Halk oylamasıyla yapılmak istenen anayasa değişiklik paketini, gerek içerik olarak, gerekse de usul anlamında eleştirdiklerini, uygun bulmadıkları bir takım yönleri olduğunu anlatan Küçük, “Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde çok daha ayrıştırıcı bir dille bu sürecin ilerlediğini görüyoruz. Bu noktada da hukukçular olarak bizler, anayasa değişikliği ile neler yapılmak istendiğini halka anlatmaya çalışıyoruz, anlatmaya da devam edeceğiz” yorumunu yaptı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir