28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / “Polis teşkilatımız, barış, huzur ve güvenin teminatıdır”

“Polis teşkilatımız, barış, huzur ve güvenin teminatıdır”

Vali Demirtaş, “Türk Polis Teşkilatı’nın 172. Kuruluş Yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası” dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Mutlu, huzurlu ve güven içinde bir toplum inşa edilmesinde gerekli parametrelerin yanında ‘emniyet’ kavramının kuşkusuz çok büyük bir önemi vardır. Bireylerin ve toplumu oluşturan tüm katmanların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bireylerin ve ailelerin huzur içinde yaşamaları, kamu düzeninin korunması, yasaların uygulanması, suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesi, vatandaşların bireysel hak ve özgürlüklerinin korunması yolunda kuruluşundan bugüne üstlendiği görevi en iyi şekilde yerine getiren Türk Polis Teşkilatımız, ülkemizin ve milletimizin övünç kaynağıdır” dedi.
Demirtaş, mesajında daha sonra şunlara yer verdi:
“Barış ve huzuru tesis etmek yolunda kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden itibaren mazisindeki ve günümüzdeki başarılarının haklı gururunu yaşayan polis teşkilatımız, evrensel hukuk ve insan hakları ilkeleri çerçevesinde, adalet ve güvenlik olgularının tesisine hayati katkılar sunmaya, her türlü zorlu çalışma koşullarında ülkesine ve milletine fedakarca hizmet etmeye, adalet, hak ve hukuk kavramlarından, vatan ve millet sevgisinden asla taviz vermeden çalışmaya benliğindeki büyük özveri ve kararlılıkla devam edecek, ülkemizin ve milletimizin gurur abidesi olma özelliğini sonsuza kadar sürdürecektir.
15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında canı pahasına gösterdiği üstün mücadele ile vatan, millet ve bayrak sevgisini, demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya bir kez daha haykıran Polis Teşkilatımızın 172. kuruluş yıldönümünü ve 10 Nisan Polis Haftası’nı canı gönülden kutlarken, görevleri başında şehit olan güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum.
Ülkemizin bekası ve vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlama yolunda dünyaya örnek olan başarılı çalışmalarından dolayı emniyet teşkilatımızın tüm mensuplarına ve ailelerine ülkemiz ve milletimiz adına teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana soya üretiminde Türkiye birincisi oldu…

Adana, 2023 yılında soya üretiminde Türkiye birincisi oldu. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023 …

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir