Seyhanspor Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’daki Süper Kupa maçında Atatürk’e ambargo uygulanmasına tepki göstererek, “Bu sorunun cevabı; böyle bir kararı alarak, Türkiye’ye bu ayıbı yaşatanlarda aranmalıdır. Fenerbahçe ve Galatasaray, bu maçı iptal ederek, Kurtuluş Savaşı’nda emperyalistlere rest çeken Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önceki devrimci ruhunu yaşatmıştır.” dedi

“FUTBOL, SADECE FUTBOL DEĞİLDİR”
100 yıl önce kurulan Seyhanspor’un, Milli Mücadele yıllarında ‘Futbol sadece futbol değildir’ ilkesinden hareketle örgütlenip Fransızları Adana’dan kovduğunu vurgulayan Turanbayburt, “Bu iptal kararı; söz konusu Atatürk olduğunda bir milletin nasıl ayağa kalktığının da bir göstergesidir. Görünen o ki; 100 yıl sonra Riyad’da aynı senaryo oynanıyor ve maç öncesi ısınmaya Atatürk tişörtüyle çıkma talebi kabul edilmeyen Fenerbahçe ile Galatasaray, o Milli Mücadele ruhunu yaşatarak, tüm dünyaya Riyad’dan rest çekiyor. Bizim de rengimiz sarı kırmızı olduğu için bu reste ortak oluyor ve Galatasaray ile bir kez daha gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

“HESABI SORULMALIDIR”
Atatürk’e uygulanan ambargonun ardından sahaya çıkmama kararı alan iki takımı da kutlayan Turanbayburt, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Riyad’daki Süper Kupa maçında göstermiş oldukları Atatürk hassasiyeti, Türk Milletinin Cumhuriyet ilkelerine ve devrimlerine nasıl bağlı olduğunu gözler önüne sermiştir. Her maça çıkışında yazı mı tura mı sorusuna ‘tura’ diye cevap vererek, Atatürk’ün yüzünün yere gelmesini istemediği için böyle davrandığını belirten Metin Oktay’ın onurlu duruşu Riyad’ta da gerçekleşmiştir. Elbette böyle bir kararı alarak, bu ayıbı Türkiye’ye yaşatanlardan bunun hesabı sorulmalıdır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.