12 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Aralarında Eczacı Kalfalarında Bulunduğu Yapı Çökertildi…

Aralarında Eczacı Kalfalarında Bulunduğu Yapı Çökertildi…

Adana’da kırmızı ve yeşil reçeteye tabi ilaçları usulsüz şekilde temin edip, ticaretini yaparak SGK’yı dolandırdıkları iddiasıyla yakalanan biri kadın 12 kişiden 7’si tutuklandı; 5’i de ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.
‘REÇETELİ’ UYUŞTURUCU
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarlar Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, ‘kırmızı ve yeşil reçete’ ile verilen, farklı hastalıkların tedavisinde kullanıldığı gibi uyuşturucu özelliği olan hapları, yasadışı şekilde temin edip, sonrasında ‘torbacı’ olarak bilinen sokak satıcıları aracılığıyla satışını sağlayan 12 kişilik bir yapılanmayı deşifre etti. Delilleri toplayan polis, 6 Haziran’da operasyon için düğmeye bastı.
13 BİN 887 REÇETELİ HAP
Daha önce belirlenen adreslere şafak vakti eş zamanlı şok baskınlar düzenlendi; hedefteki biri kadın 12 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Yapılan aramalarda; kırmızı ve yeşil reçeteye tabi 13 bin 887 adet sentetik hap ve ilaç, 60.75 gram esrar, 11 adet ‘Extacy’, 4 kök Hint keneviri, bir adet ruhsatsız tabanca, buna ait 2 şarjör ve 51 adet fişek, 2 ruhsatsız av tüfeği ve 7 kartuş ele geçirildi. Dijital materyallere de incelenmek üzere el konuldu.

KULLANMAYIP SATMIŞLAR
Polisin, bir yıl süren teknik ve fiziki takibinde; eczacı kalfası C.E’nin, başta anksiyete ve sinir ağrısı gibi belirli nöbet türlerinin tedavisinde kullanılan, aynı zamanda da uyuşturucu özelliği olan hapları kullanan bağımlılarla temasa geçip, onlar adına düzenlenen kırmızı ve yeşil reçeteleri kullanarak, hapları temin ettiği tespit edildi. Reçete sahiplerinin de tedavi olmak yerine ilaçlarını satıp, kendilerine gelir yarattığı tespit edildi.
EV EV GEZİP TESLİM ETMİŞ
C.E ile birlikte yapılanmayı yönettiği öne sürülen 66 yaşındaki M.U’ın ise, yürümekte dahi zorlanmasına rağmen, üç tekerli bisikletiyle sokak sokak; ev ev gezerek hap satışı yapıp, teslimatları gerçekleştirdiği öğrenildi. Zanlıların, izinin sürülmesini engellemek için ilaçların barkotlarını yırttığı, hapları da tane tane sattıkları; tedbir amacıyla da üzerlerinde çok fazla hap bulundurmayıp, oluşturdukları zulalarda sakladıkları öğrenildi.
DEVLETİN VERDİĞİ İLACI ALDIK

Reçeteye tabi ilaçları yasadışı temin edip, ticaretini yaparak SGK’yı dolandırıp, zarara uğratmakla suçlanan şüpheliler, adliyeye sevk edilirken kendilerini görüntüleyen gazetecilere; “Devleti mi sattık adam mı öldürdük? Devletin verdiği 2 adet raporlu ilacı aldık” diye bağırması dikkat çekti. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan C.E ve M.U ile birlikte 7 kişi tutuklandı; biri kadın 5 şahıs da ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir