3 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Altın Koza Orhan Kemal Emek Ödülleri sahiplerini buldu….

Altın Koza Orhan Kemal Emek Ödülleri sahiplerini buldu….

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında, 18-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde “Orhan Kemal Emek Ödülleri” belli oldu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 30’uncusu gerçekleştirilecek festivalde ‘’ Orhan Kemal Emek Ödülleri” bu yıl sinemamıza emeği geçen iki isme veriliyor; Belkıs Özener ve Ahmet Soner…
Sinema dünyası ile sinema tutkunlarını aynı çatı altında bir araya getiren Adana Altın Koza Film Festivali, geçmişten geleceğe tüm sinema emekçilerine verdiği değeri taçlandırmak adına, her yıl olduğu gibi bu yıl da bu çok özel ödülü sahiplerine takdim ediyor.
Orhan Kemal, Adana’nın yetiştirdiği bir edebiyat neferi. Yoksul kesimin, işçilerin, öğrencilerin, sokaktaki adamın yaşamını anlatan öykü ve romanlarıyla Türk Edebiyatı’nın usta kalemi. İnsan-toplum ilişkilerini gerçekçi bir dille yansıtan 27 romanı, 19’u öykü kitabı olmak üzere anı, inceleme, oyun ve röportaj türünde kitapları da olan Orhan Kemal’in anısına verilen “Emek Ödülleri” bu yıl 18 Eylül Pazartesi akşamı sahiplerine takdim edilecek. 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir