14 Mayıs 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Alpargün Apartmanı’nın müteahhidinin yargılanmasına başlandı…

Alpargün Apartmanı’nın müteahhidinin yargılanmasına başlandı…

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 96 kişinin yaşamını yitirdiği Adana’daki Alpargün Apartmanı‘nın tutuklu müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün’ün yargılanmasına bugün devam ediliyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi’ndeki Alpargün Apartmanı’nın müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün hakkında, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında iddianame hazırlanmıştı.

 

“Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilen tutuklu sanık Hasan Alpargün’ün yargılandığı davanın ikinci duruşması Adana 12. Ağır Ceza mahkemesi’nde başladı.

Yıkılan apartmanda yaşamını kaybeden vatandaşların yakını olan müştekiler ve avukatları, adliye binasına girmeden önce basın mensupları tarafından görüntülendi.

 

Yaşamını kaybedenler arasında bulunan Hülya Yürk ve Zafer Yürk’ün damadı olan müşteki Hasan Ölçer, sanık Hasan Alpargün’ün en ağır şekilde cezalandırılması talebini yineleyeceklerini söyledi.

Hasan Ölçer, “Kayınvalidem Hülya Yürk ve Kayınbabam Zafer Yürk de bu apartmanda 94 kişi ile birlikte yaşamlarını yitirdi. Bir yaşlı kadının yaralı olarak kurtarıldığı yıkılan bu bina eğer yönetmeliklere uygun yapılmış olsaydı, yakınlarımız da dahil bu kadar insan yaşamını kaybetmemiş olacaktı.” dedi

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir