21 Mayıs 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Akademik başarı ödüllendirildi…

Akademik başarı ödüllendirildi…

Çukurova Üniversitesi 50. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında Mithat Özhan Amfisi’nde Akademik Personel Ödül Töreni düzenlendi. Alanlarında elde ettikleri üstün başarıları, yayımladıkları makalelerle bilim ve teknolojiye sağladıkları katkı baz alınarak gerçekleştirilen ödül törenine Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut, İYİ Parti Milletvekili Bilal Bilici ve akademisyenler katıldı.

ÇALIŞMALAR ÖNÜMÜZDEKİ NESİLLERE IŞIK OLSUN

Ödül töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende kısa bir konuşma yapan Vali Elban, Çukurova Üniversitesi’nin Adana’ya ve ülkemize yaptığı katkılarından ötürü önemli bir okul olmasının altını çizdi. Elban, “Üniversitemiz, bölgesinin öncü kurumlarından biri. Akademik başarılar, eğitim başarıları düzeyinde sadece yerelde değil, ulusalda önemli bir konumda olmasından dolayı akademisyenlerimiz de birbirinden başarılı insanlar oluşuyor. Ödül kazanan tüm eğitimcilerimizi kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. Onların çalışmaları gelecek nesillere ışık olsun.” diye konuştu.

İNSANLIĞI YARINA SUNAN HOCALARIMI KUTLUYORUM

Çukurova Üniversite Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ise bilgi üreten, gelecek nesillere ışık tutan akademisyenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Bilgi üreten, çalışmalarıyla bizlere yol gösteren, evrensel çalışmaları ulusalla buluşturan, insanlığı yarına sunan, topluma hizmet veren, yayımladıkları makalelerle bilim dünyasına katkıda bulunan değerli hocalarım için bir araya geldik. Ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim çalışmalarıyla geleceğe ışık tutan akademisyenlerimizi üniversitemizin 50. yılında kutluyoruz.”

Konuşmaların ardından Adana Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından konuklara kısa bir müzik dinletisi sunuldu. Ardından ise ödül törenine geçildi. Ödülleri takdim etmek üzere önce Rektör Tuncel sahneye gelirken, ardından vekiller Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut ve Bilal Bilici akademisyenlere ödüllerini takdim etti.

Son olarak üstün hizmet ödülü kazanan Rektör Yardımcısı Baki Bağrıaçık’a ödülünü vermek üzere Vali Dr. Süleyman Elban sahneye geldi. Gerçekleştirilen ödül töreninin ardından ödül alan akademisyenler birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir