7 Mayıs 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’ya Uluslararası Caz Festivali geliyor…

Adana’ya Uluslararası Caz Festivali geliyor…

Adana Caz Kulübü Derneği’nin başkanı olan ve aynı zamanda kentin saygın tanınmış isimlerinden birisi olarak öne çıkan Diş Hekimi Kurdak, büyük bir özveri harcayarak dernek olarak dünyaca ünlü caz sanatçılarını Adana’ya getiriyor. Hedeflerinin öncelikle okullardan başlayarak caz müziğinin muhteşem ezgilerini ve kültürünü yeniden tanıtmak olduğunu söyleyen dernek başkanı Şemi Kurdak, “Bir zamanlar Türkiye’nin en önemli cazcıları şehrimizden çıkıyordu, Adana öyle sanat dolu bir şehirdi ki, müziğin her renginde ustalar, büyük sanatçılar çıkardı. Caz müziğinin de önemli isimleri yetişti, şimdi bu rüzgarı yeniden oluşturmak istiyoruz. Sanatla anılan ve festivallerle adından söz ettiren bir Adana istiyoruz. Bu nedenle önce konserler ve hemen bir caz festivaliyle Adanalı sanatseverlere seslenmek istiyoruz” dedi.

Türkiye caz sahnesinin en başarılı isimlerinden olan ve ülkemizin ilk ve tek latin caz flüt sanatçısı olan Mihriban Aviral konseriyle 28 Eylül’de başlayacak olan konserler serisinde her ay dünyaca ünlü cazcılar adanalı sanatseverlerle buluşacak. Adana Caz Kulübü Derneği’nin sadece konserlerle değil, caz seminerleri, cazın tarihini ve felsefesini anlatan söyleşiler, gençlerle cazı buluşturacak etkinlikler düzenleyeceklerini anlatan Şemi Kurdak,2017 yılında büyük emeklerle kurduğu Adana Caz Kulübü Derneği’nin, şehrin sosyal, kültürel ve sanatsal  yaşamına büyük katkı koyacak projeler hazırladığını ifade etti. Kentin müzik kalitesini artırmayı amaçladıklarını sözlerine ekleyen sanatçı Şemi Kurdak, pandemi ve Şubat ayında yaşanan deprem felaketinin ardından ara verdikleri çalışmalara hız vereceklerini söyledi. Her ay bir konser ve devamında uluslararası festival yaparak Türkiye’nin müzik dünyasına damga vuracaklarını anlatan Şemi Kurdak, Adana Caz Kulübü derneği’ninTürkiye’nin en iyi caz derneklerinden birisi olacağı iddiasını dile getirdi. Belli bir kesimin müziği olmaktan çıkarak, halka inecek, okullara yayılacak projelere önem verdiklerini belirten dernek başkanı Kurdak, festivaller şehri Adana’nın yeniden caz festivaliyle adından söz ettireceğini, üstelik uluslararası bir festival düzenleyerek, dünyaca ünlü caz sanatçılarını Adanalılarla buluşturarak cazın muhteşem büyüsüyle müzikseverlere unutulmaz günler yaşatacaklarının müjdesini verdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir