27 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Törenlerle Kutlandı…

Adana’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Törenlerle Kutlandı…

Adana’nın kurtuluşunun 94. yıldönümü nedeniyle sabah Büyüksaat ile Ulucami arasına bayrak çekilmesi töreninin ardından, sivil ve askeri erkan Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Adana’nın kurtuluşunun 94. yıldönümü nedeniyle sabah Büyüksaat ile Ulucami arasına bayrak çekilmesi töreninin ardından, sivil ve askeri erkan Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Valisi Mustafa Büyük, 6. Mknz. P. Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ile askeri ve sivil erkanın katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Uğur Mumcu Meydanı’nda (İstasyon Meydanı) gerçekleştirilmesi planlanan tören ise yağışlı hava nedeniyle Adnan Menderes Spor Salonu’nda yapıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 94. Kurtuluş Yıldönümü nedeniyle yapılan törene katılanlara teşekkür etti. Başkan Sözlü, “Tarihi binlerce yıla dayanan, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış Adana, 94 yıl önce bir işgali sona erdirmiştir ve bunun kıvancını taşıyoruz. 5 Ocak 1922 günü yaşanan kıvancı aynı heyecanla canlı tutmaya çalışıyoruz. Bağımsızlığın, bayrak aşkının ve ezanlardaki eza sesinin hür şekilde varlığını devam ettirmesinin önemini o zaman yaşayanlar çok iyi biliyor. Bugün, heba edilen canların, ulvi değerlere sahip çıkma noktasında şehit ve gazi olanların ödediği bedelin kıymeti unutulmamalıdır. Zaman birçok şeyi unutturuyor. En büyük bedelin, şehitlik mertebesi olduğunu ve milletimizce hala ödenmekte olduğunu yeni nesillere anlatmalıyız. Milli Mücadelemizin Lideri ve Cumhuriletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmetle, övünçle anıyoruz” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir