20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Türkmen’den Soru Önergesi…

Türkmen’den Soru Önergesi…

Adana’da ve ülke genelinde domuz gribi vakalarının artması üzerine konu TBMM gündemine taşındı.

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. TBMM Katip Üye ve CHP Milletvekili Elif Doğan Türkmen önergesinde, soğuk havanın yurdun her kesiminde kendisini hissettirdiğini ve enfeksiyonların artması ile birlikte yurdun hemen hemen her bölgesinde grip vakalarında da artış meydana geldiğini belirtti. Türkmen, “Geçtiğimiz hafta (H1N1virüsü) domuz gribinden Adana’da 3 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Adana Hastanelerinin acilleri dolup taşmaktadır.” dedi.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçen hafta yüksek ateş şikayetiyle başvuran 45 kişiden 6’sının domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındığını hatırlatan Türkmen, hastanenin intaniye servisinde özel birimler oluşturulduğu ve 112 acil servisinin hasta kabulünü durdurduğu yönündeki haberlere dikkat çekti.

Adana kent merkezindeki hastanelerin acillerine son bir haftada; halsizlik, burun akıntısı ve şiddetli öksürük şikayetiyle çok sayıda başvuru olduğunu ifade eden Türkmen şunları söyledi: “Çukurova Aşkın Tüfekçi Devlet Hastanesi acil servisine bir günde 2 binin üzerinde hasta başvurmuştur. Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yetkilileri de kış döneminde acil servise başvuran hasta sayısının günlük bin 300’e kadar çıktığını belirtmektedir. Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Acil Servisine daha önce gribal enfeksiyon şikayeti ile başvuranların sayısı günde 20’yi geçmezken, bu sayı günlük 200 kişiyi bulmuştur.”

Domuz gribi ile ilgili hastanelerde alınan önlemlerin ayrıntılarını soran Türkmen, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun şu sorularına da cevap vermesini istedi:

“- Eylül 2015 itibariyle bugüne kadar Adana’da ve ülke genelinde; (H1N1 virüsü) domuz gribi teşhisi konulmuş kaç hasta vardır? Kaçı hayatını yitirmiştir?
– Adana ve yurt genelinde vatandaşlarımızın bu hastalığa yakalanmaması için bundan sonra ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?
– Bakanlık olarak elinizde yeteri kadar domuz gribi aşısı var mı? Yoksa aşı ihtiyacını nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz? Hastalıkla mücadele ve aşılama konusundaki planınız nedir?”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir