29 Nisan 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / ADANA’DA SİGORTA HUKUKU UYUŞMAZLIKLARI” SEMPOZYUMU…

ADANA’DA SİGORTA HUKUKU UYUŞMAZLIKLARI” SEMPOZYUMU…

Adana Barosu tarafından düzenlenen “Zorunlu ve İhtiyari Deprem Sigortaları ve Maddi ve Bedeni Zararlarla İlgili Sigorta Hukuku Uyuşmazlıkları” konulu sempozyum gerçekleştirildi.

Adana Adliyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyum iki oturum olarak yapıldı.

Sempozyuma, Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyeleri; Av. Timur Ortatepe, Av. Nevzat Elçi, Av. Sinem Tanrısınatapan, Av. Neval Yurtdaş, Av.  Esem Yiğit, avukatlar ve davetliler katıldı.

Sempozyum aynı zamanda Adana Barosu Youtube.com/facebook üzerinden canlı yayınlandı.

Sempozyumun açılış konuşmasını Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz yaptı.

Av. GÖKAYAZ, MESLEĞİN İTİBARINI ZEDELEYEN DAVRANIŞLARA DİKKAT ÇEKTİ

Av. Semih Gökayaz konuşmasında, meslek etik kuralları, reklam yasağı, sosyal medya kullanımı, hukuk sistemimizdeki sorunlar ve buna bağlı olarak TBB ve Barolar ile birlikte Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı nezdinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaştı. Av. Gökayaz, yıllık % 9 yasal faiz oranının açıklanan enflasyon oranları karşısında adaletsizlik yarattığını, alacaklının adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini,  davalı/borçlu tarafça kötüye kullanıldığını ve yargılamayı uzatmak isteyen taraflarca yargının iş yükünün arttırıldığına dikkat çekti.

Başkan Av. Gökayaz konuşmasında, mesleğimizin en büyük sorunlarından ve vatandaşlarımızı da mağdur eden trafik kazalarından doğan davalarda hasar danışmanlık adı altında simsarlık yapan aracı kurumların hukuk tanımayan uygulamalarından bahsederek, bu konuda İçişleri Bakanlığı nezdinde TBB ve Baro Başkanları olarak yürütülen çalışmaları aktardı.

Av. Gökayaz, bazı avukatlar tarafından ölçüsüz yapılan sosyal medya paylaşımlarının mesleğin saygınlığını zedelediğini ifade etti.

Av. Gökayaz, “TBB Genel Kurulu 2-3 Aralık’ta Olağanüstü toplanarak Reklam Yasağı Yönetmeliği konusunda bir çalışma yaptı ve TBB Meslek Kuralları’nda üç maddede değişikliğe gidildi. TBB Yönetim Kurulu, Genel Kurulda yapılan değerlendirmeleri esas alarak önümüzdeki günlerde Reklam Yasağı Yönetmeliği’nde değişikliğe gidilecek. Mesleğimizin saygınlığını hep birlikte koruyacağız” dedi.

Av. Gökayaz, hukuk sisteminde uzmanlaşmış avukatlara ihtiyaç duyulduğunu, meslektaşlarımızın uzmanlaşarak alan kaplaması gerektiğini ve meslek alanımıza musallat olabilecek kişilere verilebilecek en iyi cevabın bu yöntem olduğunu belirtti.

Başkan Av. Gökayaz’ın konuşmasından ardından Av. Mesut Adan’ın (Sigorta Tahkim Hakemi) moderatörlüğünü yaptığı Birinci Oturumda, Av. Nuray Dinçment (Sigorta Tahkim Hakemi) “ZMSS (Trafik) Sigortasına İlişkin Bedensel Zararlardan Doğan Uyuşmazlıklara Genel Bakış”, Av. Mesut Adan “Sigorta Uyuşmazlıklarında Zamanaşımı, Hak Düşürücü Süre, İbra, Konusuz Kalma ve Arabuluculuk Süreci”, Av. Mustafa Remzi Fidan (Sigorta Tahkim Hakemi/ISTAC Hakemi) “Araç Değer Kaybı/Belirsiz Alacak Davası/Kısmi Dava” konulu sunumlarını yaptılar.

Av. Necati Erdem’in (Sigorta Tahkim Hakemi) moderatörlüğünü yaptığı İkinci Oturumda, Av. Kamil Özbasan (Sigorta Tahkim Hakemi) “Zorunlu Deprem Sigortasında (ZDS) Yaşanan Hukuki Sorunlar”, Doç. Dr. Metin Sarıaslan (Sakarya Üniversitesi Öğr. Üyesi SEDDK E. Sigorta Tahkim Hakemi)“Zorunlu ve İhtiyari Deprem Sigortaları”, Ali Karaaslan (Sigorta Tahkim Hakemi) “Araç Hasarlarında Eşdeğer Yedek Parça Hukuki ve Teknik Tanımı” konulu sunumlarını yaptılar.

Konuşmacılar; yasal düzenleme, yargıtay kararları, somut örneklerle ve güncel gelişmeleri dinleyicilerle paylaştılar.

Avukatların yoğun ilgi gösterdiği oturumlar soru ve cevaplarla tamamlandı. Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, konferans sonunda konuşmacılara teşekkür ederek, katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Sempozyum, Adana Barosu https://youtube.com/@adanabarosu5618?si=QC5MGkQI7rfTJ4oy

üzerinde kayıt altına alınarak video kısmından avukatların erişimine açıldı.

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir