18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / “Adana Evimiz Gibi Tertemiz Kampanyası”nda En Çevreci Okul Belli Oldu…

“Adana Evimiz Gibi Tertemiz Kampanyası”nda En Çevreci Okul Belli Oldu…

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen, ‘Adana Evimiz Gibi Tertemiz Kampanyası’nda ‘Atık Yağ Toplama Şampiyonu’ olan Recep Birsin Özen Ortaokulu, bu yıl da Çukurova Belediyesi’nin düzenlediği aynı adlı yarışmada Adana birincisi olmayı başardı. Okulunun bu başarısıyla gurur duyduğunu belirten Recep Birsin Özen Ortaokulu Müdürü İlhami Fındık, okul aile birliği, öğrenciler ve velilerle birlikte çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla seferberlik başlattıklarını, bu gayretli çalışmanın da ödülle taçlandığını söyledi.
Toplumsal duyarlılığı kültür haline getirdiklerini anlatan Fındık, Çukurova Belediyesi’nin okullar arasında düzenlediği atık yağ ve atık pil toplama yarışmasının atık yağ kategorisinde birinci olduklarını dile getirirken, bunun diğer okullara örnek olması temennisinde bulundu.

KAPI KAPI DOLAŞTILAR
Toplumda atık yağ toplama bilincinin tam yerleşmediğini anlatan Recep Birsin Özen Ortaokulu Müdürü İlhami Fındık, “Dört yıldır bu okuldayım. Velilerimiz çevreye çok duyarlı, onlar duyarlı olunca öğrencilerle birlikte çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Atık yağ konusunda topyekun bir mücadele başlattık. Velilerimiz kapı kapı dolaştılar, öğrencilerimiz apartmanları kapı kapı dolaştılar, sonunda amacımıza ulaştık. Bizim amacımız bu yarışmada birinci olmaktan çok, çevre bilincini toplumuzda yerleştirmektir. Atıkların değerlendirilmesini sağlamaktır. Çünkü çevre bilinci tam geliştiğinde daha güzel bir dünyada yaşamış oluruz.” dedi.

BİR KÖYDEN NE KADAR PİL ÇIKAR?

Atık pil toplama yarışmasında Topalak köyündeki Dörtler Topalak İlkokulu’nun birinci olduğunu anlatan İlhami Fındık, “Ev ev dolaşıp toplasanız bir köyden ne kadar pil çıkar? Ama o köyün insanları bilinçliyse, çevresine karşı duyarlıysa, o okulun velileri çevre temizliği açısından bir seferberlik başlatmışsa işte o köy o zaman atık pil toplama yarışmasında birinci olur. Bu yönüyle Topalak İlkokulu’ndaki öğrencileri ve velileri tebrik ediyorum. Demek ki çevre bilinci yaygınlaştıkça bir köyden yarışmayı kazanacak kadar pil toplanabiliyormuş. Ben, hem kendi okulumuzdaki öğretmen, öğrenci ve velilerimize hem de bu yarışmalarda dereceye giren tüm okullara teşekkür ediyorum. Aydınlık yarınlarımız için bu öğrencilere ihtiyacımız var.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Öte yandan; Çukurova Belediyesi’nin düzenlediği yarışmada; atık pil toplama dalında Dörtler Topalak İlkokulu birinci, Abdullah Cem Turhan Anaokulu ikinci, 15 Temmuz Şehitler Anaokulu Lisesi üçüncü olmuştu. Atık yağ toplama dalında ise Recep Birsin Özen Ortaokulu birinciliği, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ikinciliği, Vakıfbank Ortaokulu ise üçüncülüğü elde etmişti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir