7 Mayıs 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana Engelli Platformu kuruldu…

Adana Engelli Platformu kuruldu…

Adana Engelli Platformu kuruldu. Gerçekleşen toplantı sonunda Adana Engelli Platformu’nun başkanlık görevine Filiz Balcı getirilirken, yönetimin de sadece kadınlardan oluştuğu ve erkeklerin ise yedekte olacağı belirtildi.

“ENGELLİ STK’LAR ÜVEY EVLAT OLMAKTAN ÇIKACAK”

Adana Engelli Platformu Başkanı Filiz Balcı, platformda başkan yardımcılıkları görevine ise İlke Hayat Yılmaz ve  Hacer Sinar Bulut’un getirildiğini belirterek, “Tüm Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tek çatıda ortak karar ile buluştu ve artık tek ses yürek olduk. Sen-ben dönemi bitti, artık biz olduk. Engelli STK’lar üvey evlat olmaktan artık kurtulacak. Platform ile birlikte ‘Engelsiz Bir Adana’ projesine imza atacağız. Türkiye’de örnek bir platform olacağız. Sonraki hedefimiz; federasyon olup, Türkiye çapında örgütlenerek engelli haklarını meclise daha rahat duyurup, haklarımızı daha iyi almak için çalışacağız” dedi.

“ARTIK BİZİM ADIMIZA

KİMSE KARAR VEREMEYECEK”

Adana Engelli Platformu’nun kurulmasıyla birlikte artık ‘ben değil, biz’ olduğumuzu görecekler. Bizler artık her yerde olacağız.  Siyasette, özel sektörde, devlette, belediye ve birçok yerlerde bizleri görecekler. Engellinin gücü daha da güçlenecek. Bundan sonra bizim adımıza kimse karar veremeyecek. 43 tane engelli STK var ve bunların hepsini bir çatıda toplayacağız. Sorunlarımızın giderilmesi konusunda  üyelerimizle sık sık toplantılar gerçekleştireceğiz ve gerekirse de bunu eyleme dönüştüreceğiz” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir