27 Temmuz 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana Eczacı Odası, Eğitim Semineri Düzenledi…

Adana Eczacı Odası, Eğitim Semineri Düzenledi…

Adana Seyhan Otelinde gerçekleştirilen eğitimin açılış konuşmasında Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “İlaç eksikliği” konusuna dikkat çekerek, bazı ilaç firmalarının Türkiye‘ye satışını durdurduğunu ve bu durumun kritik hastalıkların ilaçlarının Türkiye’ye gelmemesi anlamına geldiğini belirtti. Başkan Yalbuzdağ, ilaç yokluğunun insan sağlığını tehdit ettiğini vurguladı.

İlaç firmalarının Türkiye’ye ilaç sürmemesinin nedeninin Türkiye’deki İlaç Politikaları olduğunu ifade eden Yalbuzdağ, enflasyonun altında verilen Euro düzenlemelerinin bu durumu etkilediğini söyledi.

Eczacıların ilaç bulmakta zorluk çektiklerini ve ilaç fiyatlarının artmasıyla karlılığın azaldığını dile getiren Yalbuzdağ, ilaca zam gelmesini istemediklerini, sadece eczacı emeğinin karşılığını almalarını istediklerini belirtti.

Başkan Yalbuzdağ, ayrıca SGK ödeme sürelerinin eczacıları zor durumda bıraktığını ve SGK’nın vade düzenlemesi yapması gerektiğini söyledi.

Yalbuzdağ, eczacıların nakit ve vadeli çalışma konularında bilinçlenmesi ve finansmanlarını doğru yönetmelerinin önemine değindi.

Eğitimde Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe AB Dalından Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Çürük, eczacılara “Enflasyon ve Eczanelerde Enflasyon Düzeltmesi” konularında eğitim verdi.

Eğitimin sonunda ADEO Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, Prof. Dr. Turgut Çürük’e teşekkür ederek günün anısına Dioscorides’in heykelini takdim etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir