4 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana Demir eriyor: 2-1

Adana Demir eriyor: 2-1

Yukatel Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig 24. Hafta maçında deplasmanda Pendikspor’a konuk oldu. Ev sahibi ekip, 11’de Diaby ve 22’nci dakikada Umut Nayir’in ayağından bulduğu gollerle 3 puanın sahibi oldu.

Adana Demirspor’da Teknik Direktör Hikmet Karaman, Pendikspor karşısında yeni transferleri Nabil Alioli, Aimbetov’a ilk 11’de yer verdi. Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekip Pendikspor’un hızlı oyunu ve özellikle sağ kanadı daha fazla kullandığı dikkat çekti. Yaptığı baskı sonuç veren ev sahibi ekip ilk 45 dakikayı 2-0 önde kapatırken, Adana Demirspor ise 25’ten sonra kontrolü eline alırken, yakaladığı birçok pozisyonu değerlendiremedi.

Maçın 11’nci dakikasında Adana ekibi kendi alnında çıkarken, önde baskı yapan Pendikspor’dan Thiam, rakipten topu alıp hızla savunma arkasına sarkan Diaby’e gönderdi. Diaby ceza alanına girip sol çaprazdan kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden uzak köşeye vurdu, meşin yuvarlak kalecinin sağından ağlara gitti. 1-0

Maçın 22’nci dakikasında Pendikspor sağdan kazandığı taç atışını Halil hızlı kullanarak Thiam’a gönderdi. Thiam ile Cisse arasında yaşanan karambolde top ceza yayına doğru gitti. O bölgede bulunan Umut Nayir kontrol edip sağ ayağının içiyle yerden vurup sol direğin köşeden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-0 Bu aynı zamanda ilk 45 dakikanın da skoru oldu.

İkinci yarı Adana Demirspor daha etkili oynarken, ev sahibi Pendikspor ise skoru korumak için savunma ağırlıklı oynadı. İkinci 45 dakika pek gol pozisyonuna sahne olmazken, ev sahibi ekipten Halil orta alanda Tayfun’un ayağına basması sonrası hakem tarafından kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Karşılaşmanın son çeyreğinde ise yakaladığı pozisyonları kaçıran Adana Demirspor, 90+10’da kazandığı serbest vuruşta Nani’nin kafa vuruşuyla farkı bire indirdi. Başka gol olmayınca karşılaşma Pendikspor’un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla ev sahibi ekip puanını 26’ya yükseltirken, Adana Demirspor ise 31 puanda kaldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir