19 Nisan 2024 , Cuma

Sulama kanallarında yüzenlere idari yaptırım uygulanacak
Adana Valiliği, sulama kanallarında yüzen 15 yaşından büyüklere idari yaptırımın uygulanacağını açıkladı.
15 Temmuz 2014 Salı 00:04
Yazdır

Adana Valiliği’nce yapılan açıklamada, her yıl yaşanan ve büyük üzüntüye yol açan boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla alınan tedbirler kapsamında, sulama kanalı, baraj gölü ve nehirlerde suya giren 15 yaşından büyüklerin, Kabahatler Kanunu’na göre cezalandırılacağı duyuruldu.

15 yaşından küçük çocuklar ise, Emniyet, Jandarma ve Zabıta güçleri ile DSİ bölge Müdürlüğü görevlilerince görüldükleri anda sulardan çıkartılarak, uzaklaştırılacak.

Sadece Bu Yıl 16, Yedi Yılda İse 113 Ölüm

Adana Valiliğince yapılan açıklamada, Yaz mevsimi dolayısıyla yoğun şekilde hissedilen aşırı sıcakların etkisiyle, sulama kanalı, baraj gölü ve nehirlerde serinlemek amacıyla girilmesi sonucunda her yıl yaşanan boğulma olaylarının bu yıl da sürdüğüne dikkat çekildi. Sadece 2014 yılı itibarıyla, 16 vatandaşın serinlemek için girdikleri sulama kanallarında boğularak yaşamlarını kaybettikleri ve 2008-2014 yılları arasında, çeşitli yaş aralıklarında bulunan 113 vatandaşın sulama kanalları, nehirler ve baraj gölünde can verdiklerinin belirtildiği açıklamada, uygulanacak idari yaptırımlarla, ölüm olaylarının en aza indirgenmesinin hedeflendiği ifade edildi.

İdari Yaptırım Uygulanacak

Adana Valiliği olarak, boğulma olaylarının önlenebilmesi için, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının koordinesinde, gereken tüm denetim ve duyarlılığın gösterildiği kaydedilen açıklamada, İl sınırları içerisinden geçen sulama kanalları, nehirler ve baraj gölüne giren 15 yaşından büyüklere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddelerince, idari yaptırım cezalarının uygulanacağı, 15 yaşından küçüklerin ise kolluk kuvvetleri, belediye zabıta ekipleri ve DSİ Bölge Müdürlüğü görevlilerince sulama kanallarından çıkarılarak, uzaklaştırılacakları kaydedildi. Açıklamada ayrıca, boğulma olaylarının önlenmesi konusunda vatandaşların da duyarlı olmaları istendi

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir